Gazpromile terendab taas torujuhe läbi Türgi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom
Gazprom Foto: SCANPIX

President Vladimir Putiniga kohtunud Türgi ametivend Recep Tayyip Erdoğan rõhutas «suuri eesmärke» suhetes Venemaaga, sealhulgas ühise investeerimisfondi loomist.

Fond, mille suurus jäi esialgu saladuseks, aitaks Türgil ja Venemaal «ajada äri» mõlemal maal ja mujal, täpsustas Türgi majandusminister Nihat Zeybekci.

Erdoğani kinnitust mööda on Vene gaasi Türgi kaudu Euroopa turgudele toimetamiseks kavandatav gaasijuhe Turkish Stream «üheks kõige tähtsamaks sammuks», mis koos astuda kavatsetakse, vahendab Bloomberg.

Juba detsembris, kui Venemaa nimetatud gaasijuhtme kava riiulile pani, ütles Gazprom, et suund on jätkuvalt võimalik, kui poliitilised suhted paranevad.

«Ma arvan, et Gazpromi ja energiafirmade huvid on praeguste sündmuste (st Vene-Türgi suhete silumise – toim) nurgakivi,» ütles New York Timesile Moskva Orientalistika Instituudi Vene-Türgi suhete ekspert Aleksandr Vasiljev.

Eilsel kohtumisel kinnitas Erdoğan, et Türgi ja Venemaa kavatsevad kasvatada omavahelise kaubanduse mahu 100 miljardi dollarini aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles