Viis mõnusat veini ja juustu kombinatsiooni, mida proovida

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Augustikuu on parim aeg, mil veel võtta külmast sinna kogunenud veinid, katta sõpradele terrassile laud ning nautida, pleed õlgadel, sumedaid suveõhtuid ja taevast kukkuvaid tähti.

Elustiiliväljaanne Endlessly Elated annab head nõu, milliseid juustusorte veinidega kombineerida, et kogeda uusi ja huvitavaid maitseelamusi.

Riesling ja Parma juust. Juustu soolakas maik toob maagiliselt esile veini magususe ning koos töötavad nad täiuslikus harmoonias.

Chardonnay ja Cheddar. Kõige paremini töötab siin vein, milles rohkem tammemekki – nii sobib see ideaalselt kokku juustu pähklise maitsega.

Prosecco ja Brie. Brie sobib muidugi kõikide veinide kõrvale, aga kui selle juustu kreemisus kohtub Prosecco mullidega, ootab sind meelas elamus.

Sauvignon Blanc ja kitsejuust. Kitsejuustu pikantsus sobib suurepäraselt veini kibeka maitsega.

Pinot Grigio ja mozzarella. Mozarella leebe mekk viib kenasti tasakaalu veini happesuse. Kui sa ei ole just suurim juustusõber, siis see on ilmselt sinu jaoks parim kombinatsioon.

Veini kõrvale paku lisaks juustule veel snäkke, näiteks viinamarju, kuivatatud aprikoose, kuivküpsiseid, pähkleid, sinki, oliive jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles