Uku Suviste: spordita kaotan ma motivatsiooni ja hea enesetunde

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Suviste  Õllesummer 2016
Uku Suviste Õllesummer 2016 Foto: Viktor Burkivski

Sportliku eluviisiga laulja Uku Suviste sõnul on tema jaoks oluline liikuda ja teha sporti ning populariseerida sporti laste seas. «Ma usun, et kui lastele juba maast madalast spordi olulisust näidata, siis saadab see neid terve elu – nad on tervemad, tublimad ja tervislikumad,» usub laulja.

Suviste kohtus Valio Eesti heategevusliku Alma Liblikaefekti projekti raames Remniku õppe- ja puhkekeskuses laagrilastega ning rääkis nendega sellest, miks on tähtis olla füüsiliselt aktiivne.

«Minu isa oli kõva spordimees, mis ilmselt nakatas ka mind spordipisikuga,» räägib Uku. «Ma innustan kõiki inimesi, eriti lapsi spordiga tegelema. Ma usun, et kui lastele juba maast madalast spordi olulisust näidata, siis saadab see neid terve elu – nad on tervemad, tublimad ja tervislikumad.»

Kohtumise käigus rääkisid lapsed Ukule sellest, milliste spordialadega neile meeldib tegeleda ja miks nad sporti teha armastavad. Ürituselt ei puudunud ka laste omavaheline sportlik mõõduvõtt ning ühiselt lauldi kõigi laste lemmiklaulu, «Kättemaksukontori» tunnuslugu «Saatanlik naine».

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul oli Uku külastus Lastekaitse Liidu suvelaagrisse Remnikule väga armas ettevõtmine. Tema sõnul on ääretult positiivne see, kui Eesti tuntud näod paistavad oma noortele iidolitele silma ka tervislike eluviisidega, mitte ainult meelelahutusvaldkonna saavutuste ja pälvitud aasta-auhindadega.

«Lapsed ja noored võtavad lisaks vanematele eeskuju ka inimestelt, keda nad imetlevad ja kelle sarnased nad olla soovivad. Mida rohkem demonstreerivad meie lauljad, näitlejad ja teised tuntud inimesed pühendumist sportlikele eluviisidele, seda enam saab sport igapäevaseks normaalsuseks tänaste noorte silmis,» kinnitas ta.

Krista Kalbini sõnul on Alma Liblikaefekt kampaania käivitatud just selleks, et iga laps, sõltumata sellest, millised on tema perekonna rahalised võimalused, saaks harrastada sporti. «Iga viies Eesti laps elab suhtelises vaesuses ja paljudes peredes takistab rahapuudus lastel huviharidust saada. Meie eesmärk on luua lastele lisavõimalus leida endale meelepärane spordiala ning saada selle harrastamiseks toetust.»

Alma Liblikaefekt on Valio Eesti ja Lastekaitse Liidu koostöös algatatud heategevuslik projekt, mille käigus panustavad kõik Alma liblikaga kohupiimakreemi ostjad spordifondi, millest kaetakse vähekindlustatud perede laste trennitasusid. Liblikaefekti toetusele kandideerimise kriteeriumid ja ankeedi leiab veebilehelt www.alma.ee/liblikaefekt. Ankeete oodatakse kuni 15. oktoobrini ja toetuse saajad kuulutatakse välja aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles