Venemaal Stavropolis rünnati erakonna PARNAS liidrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PARNASi liider Mihhail Kasjanov.
PARNASi liider Mihhail Kasjanov. Foto: TASS/Scanpix

Venemaal Stavropoli krais rünnati Rahvavabaduse Partei (PARNAS) liidrit Mihhail Kasjanovit, kes saabus valijatega kohtuma, teatasid erakond ja politseiallikas täna.

«Umbes 15 agressiivset inimest varitses Mihhail Kasjanovit hotelli Kontinent lähistel ning mõnel õnnestus teda mitmel korral lüüa,» ütles politseiallikas. Asukohta saadetakse korravalvureid, et vältida sarnaste intsidentide kordumist, lisas ta.

Erakonna esindaja ütles uudisteagentuurile Associated Press, et mitukümmend meessoost isikut ründas Stavropolis kampaaniaüritusele saabunud Kasjanovit ja tema toetajaid.

Sama grupp mehi jälitab Kasjanovit igale tema kampaaniaüritusele, kus nad kas füüsiliselt ründavad inimesi või sõimavad parteijuhti, lisas esindaja.

Erakonna andmeil täna keegi viga ei saanud.

Kasjanov on 18. septembril toimuvatel riigiduuma valimistel opositsioonipartei nimekirja esinumber. PARNAS on üks vähestest opositsiooniparteidest millel lubatakse valimistel osaleda.

Opositsioonijuhtide ründamine on viimastel aastatel saanud Venemaal tavaliseks. Riigimeedia tembeldab opositsiooni liikmeid tihti «viiendaks kolonniks» ja «reeturiteks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles