Kolm puuduvat Lindgreni põhjustasid suveniiripoes segadust

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgalanna üllatuseks ei saanudki suveniiripoes maksta kirjanik Selma Lagerlöfi kujutavate kupüüridega, sest kehtivatel rahatähtedel peaks olema hoopis lastekirjanik Astrid Lindgren.
Valgalanna üllatuseks ei saanudki suveniiripoes maksta kirjanik Selma Lagerlöfi kujutavate kupüüridega, sest kehtivatel rahatähtedel peaks olema hoopis lastekirjanik Astrid Lindgren. Foto: Liisi Ploom/Valgamaalane

Rootsi suveniiripoes 20kroonistega maksta proovinud valgalane sattus ebamugavasse olukorda, kui teenindaja Valga valuutavahetuspunktist väljastatud kupüürid kehtetuks kuulutas.

Hiljaaegu pöördus Valgamaalase toimetuse poole valgalanna (nimi toimetusele teada – L. P), kellele sai puhkusereisil osaks ebameeldiv vahejuhtum. Suveniiripoes sisseostude eest makstes öeldi naisele, et tegemist on kehtetu raha – koguni valerahaga. Ilmselgelt seigast häirituna arvas naine, et tegemist võib halvemal juhul olla mingisuguse skeemiga, mis üritab valuutapunkti kliente tüssata.

Lehetoimetuses toimunud välisel vaatlusel näisid Rootsi kroonid nagu kehtiv paberraha ikka. Paber ei tundunud käes vale, samuti olid valuutal olemas kõik välised turvaelemendid, mis pidanuks kehtival rahal olema – nii vesimärk kui turvaniit. Ainus kahtlus, mis raha käes hoides tekkis, oligi, et tegemist võib olla aegunud rahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles