Devidi lugu: ajalugu tegi eestlastest venelased (1)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Devid Dunkin ütleb, et Tallinnas on meeldiv elada, kuid ta ei välista, et kolib kunagi mõnele soojale maale.
Devid Dunkin ütleb, et Tallinnas on meeldiv elada, kuid ta ei välista, et kolib kunagi mõnele soojale maale. Foto: Jaanus Lensment

Kui Devid Dunkin oli 1990. aastatel väike poiss Narvas, käis ta koos sõpradega Narva piimakombinaadi letist vahvlitopsis jäätist ostmas. Devid ei ela enam ammu Narvas ning enam pole Narvas ka piimakombinaati, ammugi siis seda väikese poisi unistuste maiust.

Devid on üks kahest nädala pärast 25-aastaseks saavast Eestiga seotud noorest, kes on sündinud Venemaal. Devidi veerandeestlasest ema ja venelasest isa elasid tulistel augustipäevadel küll Narvas, kuid ema läks sünnitama üle jõe Ivangorodi. Seal oli arst, kelle käe all noor naine oma esimese lapse ilmale tahtis tuua.

«Ema oli Venemaal haiglas, vanaema Eestis, Narvas, riik lagunes ja ema pidi sünnitama, teadmata, mis juhtub homme, kas tuleb sõda või mis,» arutleb Devid 25 aastat hiljem. Narvas käis Devidiga ühes klassis ka samal päeval sündinud Mihhail, aga Devidil pole aimugi, kummal pool piiri tema sündis ja mis klassivennast edasi on saanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles