Äripäev peab Eerik-Niiles Krossile maksma 10 000 eurot (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus rahuldas tänase otsusega Eerik-Niiles Krossi hagi Äripäeva vastu ja kohustas Äripäeva ümber lükkama Eerik-Niiles Krossi kohta 2014. aasta suvel avaldatud valeväited.

Äripäev avaldas väited, et Eerik-Niiles Kross on kütuseettevõtjate kontakte vahendades käitunud nagu korruptant ja oli kütuseäri pettusliku skeemi ühe kavandaja rollis selle protsessi algusest lõpuni, teatas advokaadibüroo Lextal.

Kohus tuvastas, et need väited ei vasta tõele ning mõistis Äripäevalt Eerik-Niiles Krossi kasuks välja ka 10 000 eurot tekitatud mittevaralise kahju hüvitamiseks.

Kohus leidis, et hagi asjaolusid ja senist kohtupraktikat arvestades, kus isikuõiguse rikkumisega põhjustatud mittevaralise kahju hüvitise suuruseks on tavapäraselt olnud 1000–5000 eurot, on antud juhul õiglane määrata hagejale tekitatud ülekohtu ja preventiivse kahjuhüvitise suuruseks 10 000 eurot.

«Otsus ei ole mõistagi jõustunud, kuid vastab täielikult Eerik-Niiles Krossi ootustele,» teatas Krossi kohtus esindanud vandeadvokaat Oliver Nääs.

Äripäev kirjutas 11. juulil, justkui põimuksid agaralt korruptsiooni vastu võitleva Krossi ärihuvid arvatavate maksupetturite tegevusega, näiteks aitas ta lehe väitel alles paar aastat tagasi «kahtlast ja suurejoonelist kütuseäri kavandada kurikuulsatel skeemimeistritel, kelle punutud ärivõrgustikust osa on viimasel paaril aastal olnud kriminaaluurimise all». Kross ise lükkas süüdistused tagasi ning ütles, et tema vahendas vaid kontakte ja andis nõu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles