Ühe naise lühike, kuid särav tähelend

, TÜ teateatriteaduse magister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugusid tähtedest kuulavad piknikul kindral ja akadeemik Carl Friedrich Tenner (Margus Jaanovits), maalikunstnik ja kodupere-
naine Julie 
Hagen-Schwarz 
(Maria Annus), 
Siberi uurija ja Julie abikaasa Peter Carl Ludwig Schwarz (Kristjan Sarv) ning muinasjutumees Korstnapühkija (Reimo Sagor).
Lugusid tähtedest kuulavad piknikul kindral ja akadeemik Carl Friedrich Tenner (Margus Jaanovits), maalikunstnik ja kodupere- naine Julie Hagen-Schwarz (Maria Annus), Siberi uurija ja Julie abikaasa Peter Carl Ludwig Schwarz (Kristjan Sarv) ning muinasjutumees Korstnapühkija (Reimo Sagor). Foto: Maris Savik

Ajalooline fantaasiasugemetega draama «Julie ja tähed» äratab 19. sajandi Tartu akadeemilises vaimsuses ja romantilises võtmes. Teadus tantsib peenelt kunstiga, kuid maailmamõõtmise ja maalikunsti kõrval seisab inimlik armastus. Ja naine, kes ootab koju oma meest.

Julie Hagen-Schwarzi elulugu väärib kindlasti lavastust, kuna tegu on ühe äärmiselt andeka baltisaksa naiskunstnikuga, kelle tähelend Euroopas lõppes Dorpatis portreede maalijana ja ühtlasi koduperenaisena.

Kahes rollis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles