Unenäolisel Võsul saab džässi tundma õppida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rickard Malmsten tütardega oma mängitud džässirütmide saatel hiigellombis lustimas ja tulevaks kontserdiks valmistumas.
Rickard Malmsten tütardega oma mängitud džässirütmide saatel hiigellombis lustimas ja tulevaks kontserdiks valmistumas. Foto: Marianne Loorents

Rickard Malmsten on rootslane, kelle on elu viinud ümber maailma ja siis tagasi Stockholmi. Ta on mees Eesti naise, Stockholmi Eesti koolis käivate mitmekultuuriliste laste, Võsu suvila, basskitarri ja südames põksuva džässiarmastusega.

Malmsten rääkis enese tutvustuseks loo sellest, kuidas kuuendas klassis soovitas õpetaja neil hakata mõtlema elukutsevalikule. “Ma olen 42 ja ausalt öeldes ma siiamaani mõtlen. Kõik, millega ma elus tegelenud olen, on mingil moel olnud seotud muusikaga. Olen kas loonud ja mänginud muusikat või seda õpetades edasi andnud,” kõneles mees.

Oma eestlasest naisega seitsmeteistkümneaastasena koolis tutvunud mees on koos kaasaga elanud ning töötanud Los Angeleses, Costa Rical, Melbourne’is ja Hongkongis. Viimases on sündinud ka nende kaks vanemat last. Pesamuna sünni eel naasis maailmakodanikena elanud paar Stockholmi. Laia ilma ja kodukanti tagasi kutsus Rickard Malmsteni muusika. Aastaid tutvustas ta Hiina inimestele džässi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles