Hoiatav märk: Briti üks tuntumaid värbamisettevõtteid hakkas Brexiti mõjul koondama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit. Westminister kesklinn Londonis.
Brexit. Westminister kesklinn Londonis. Foto: Sander Ilvest

Suurbritannia üks suurimaid personalifirmasid PageGroup (varasema nimega Michael Page) teatas, et koondas juunis kolm protsenti oma tööjõust, kirjutab Business Insider.

Ettevõtte töötajate arv vähenes 1516 inimeselt 1466ni. PageGroup selgitas poolaasta majandustulemuste raportis, et koondamise taga oli klientide ebakindlus otsuste langetamisel, mis omakorda tulenes juuni lõpus toimunud Brexiti referendumiga seotud teadmatusest.

PageGroupi puhaskasum kukkus käesoleva aasta esimese kuue kuuga mullusega võrreldes 1,6 protsenti, tegevuskasum 7,1 protsenti.

Business Insideri hinnangul on tegu on järjekordse märgiga sellest, et Suurbritannia tööturule hakkab Euroopa Liidust lahkumine avaldama pikaaegselt negatiivset mõju.

Enne Brexiti referendumit oli Suurbritannias töötuse määr rekordmadalal tasemel ehk 4,9 protsenti. Esimeses kvartalis kasvas riigi majandus 2,2 protsenti.

Pea kõik suuremad investeerimispangad ja majandusteemadele keskendunud mõttekojad on aga hoiatanud, et Brexiti referendumi tulemusena ootab riiki lähiajal majanduslangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles