Ekstreemfotograafid teevad koledast ilusa

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahajäetud ja puutumatud kohad tekitavad fotol justkui seisva hetke. Näide Noblessneri laevatehasest.
Mahajäetud ja puutumatud kohad tekitavad fotol justkui seisva hetke. Näide Noblessneri laevatehasest. Foto: Glänel Tirrand

Kas mahajäetud elumajast või sõjaväebaasist võib leida midagi pildistamisväärset? Valgast pärit ekstreemsete võttepaikade jahtija Taaniel Malleus paistab seda kunsti väga hästi valdavat.

Pikad ja pimedad koridorid, seintelt ja lagedelt mahakooruv värv, roostetavad ja tilkuvad ventilatsioonitorud, rõsked keldrid ning kõrgustesse küündivad mahajäetud hooned. Võiks arvata, et tegemist on üsna kõleda ja koleda paigaga, mille elutust fotole jäädvustada ei tasu. Sellegipoolest ei tasu ajahambast puretud ja mahajäetud hooneid lõplikult maha kanda – otse vastupidi. Neis on oma võlu, mis on veidralt paeluv.

Malleus on pisut äärmusliku ja kohati ohtliku hobiga tegelenud juba pikemat aega. «Kaamera ostsin endale umbes aasta eest. Varem tegin vähem fotosid, kuid nüüd rohkem.» Praegu käivad noormehed pildistamas peegelkaameratega, kuid Malleus alustas fotode tegemist hoopis mobiiltelefoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles