Pildid: Rio olümpia kõige lühem, kõige pikem, kõige noorem ja kõige vanem sportlane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio de Janeiro olümpial osaleb üle 10 500 sportlase, kelle seas on nii pika-kui lühemakasvulisi, väga noori ja juba eakamaid.

BBC teatel on Rio mängude kõige lühema kasvuga sportlane brasiillannast iluvõimleja Flavia Saraiva, kelle kasv on vaid 133 sentimeetrit. Olümpiastatistika kohaselt on Rios kõige pikemat kasvu sportlaseks hiinlasest korvpallur Li Muhao, kes on 218-sentimeetrine. Seega on kõige lühema ja kõige pikema sportlase kasvuvahe 85 sentimeetrit.

Saraiva on samas oma 31 kilogrammiga ka Rio kõige väiksema kehakaaluga sportlane. Kõige enam kaalub Rumeenia judokas Daniel Natea, kelle kehakaal on 170 kilogrammi ehk 139 kilo rohkem kui Saraival.

Rio olümpia kõige noorem sportlane on 13-aastane Nepali ujuja Gaurika Singh, kõige eakam on aga Uus-Meremaad esindav ratsasportlane Julie Brougham, kelle vanus on 62 eluaastat.

Rio olümpiasportlaste keskmine vanus on 26 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles