Tänavune Flow pakub muusikat igale maitsele ja see ei olegi nali

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morrissey on tänavuse Flow üks peaesinejaid, laulma hakkab ta 13. augustil.
Morrissey on tänavuse Flow üks peaesinejaid, laulma hakkab ta 13. augustil. Foto: Ben Birchall

Täna algab Helsinkis kuulus Flow Festival ja kava tundub sel sedakorda kuidagi eriti tihke. Tehkem siis väike spikker, mida ja kuidas.

Tänane peaesineja on kindlasti Massive Attack. See ajalooliselt mõjukas Bristoli kollektiiv tähistab tänavu 25 aasta möödumist oma esimesest ja ühtlasi parimast plaadist "Blue Lines". Ka ilmus neilt just uus singel. Flow'l jagatakse lava shotlaste uue lootuse Young Fathersiga.

Vanameister Iggy Pop näitas head vormi läinud Positivusel ja usutavasti ei näita vormikõver langustendentsi ka Flowl. Võtta on tal ju ka värske materjal talvel ilmunud võimsa Josh Homme produtseeritud plaadilt Post-Pop Depression.

Savages on briti post-punk/noise- bänd, kes vajutab nii nagu vajutati ehk 80-ndate alguses kusagil higisemates L.A või Manchesteri keldritest. Punk rock.

Lil B on ennast ka BasedGodiks kutsuv veider ameerika räppar, kes räpib veidratest asjadest, teeb endast iPhonega videosid ja meinstriimimat kuulsust saavutab sellega, et paneb aeg-ajalt korvpalliliiga NBA-staaridele needusi peale. Tema esinemine oleks minu jaoks ehk tänase õhtu üks oodatumaid.

Ata Kak on mingis mõttes maailmamuusika jätkuvalt kõige viimane sõna. Tema kohta võib öelda nii- ise tehtud, hästi tehtud. Mis juhtub, kui 90-ndate Ghanas otsustab üks Michael Jacksoni fänn ka muusikat teha ja tal on käe pärast ka võrdlemisi suvaline süntesaator. 

Avangard-helilooja William Basinski kummituslikud heliväljad harutavad lahti mälutöö kaugemaid ja lähemaid võimalikke käike. On, kuhu peitu pugeda.

Homme, 13. augustil saab peaesinejaks pidada vast Morrisseyd. Ega ma Morrissey kohta ei oskagi midagi muud uut öelda, kui et talle ei meeldi uus Londoni linnapea. Usun, et show tuleb küll täie raha eest, sest ei karisma ega ta koer ei ole meest maha jätnud.

FKA Twigs tatsab futuristlikuma soul-muusika retseptide najal ja Holly Herndon võtab viimast klõbisevatest tehnoloogiatest ja unelevatest lauludest. Jeff Mills on absoluutne Detroiti techno-legend ja Laraaji Brian Eno poolt 70-ndate lõpus New Yorgi tänavatelt avastatud veidrik-spiritualist, kelle muusikal on sidemeid kehaväliste kogemustega.

Festivali viimasel päeval, 14. augustil võtavad suurema kaliibriga artistidena rahvalt armastust ja tähelepanu Austraalia laulukukirjutusmasin Sia ja vana hea New Order. Souli- või rnb-sõpru peaks võluma Anderson.Paak, jazzirahvast möödunud aasta nr.1 jazzartist Kamasi Washington ja eksperimentaalsete helide rahvast Ian William Graig.

Tõotab tulla esinduslik festival, mida võib julgelt iseloomustada kui igale maitsele midagi, ilma et peaks kartma seda kui nüri klisheed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles