Stockholm pahandas Ungariga põgenikest keeldumise pärast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud saabumas rongiga Taanist Rootsi.
Põgenikud saabumas rongiga Taanist Rootsi. Foto: Reuters/ScanPix

Rootsi teatas, et kutsub välja Ungari suursaadiku seoses Budapesti keeldumisega võtta tagasi Ungaris registreeritud asüülitaotlejaid.

Rootsi migratsiooniministri Morgan Johanssoni sõnul on Ungari teavitanud Rootsi võime, et ei kavatse järgida Euroopa Liidu Dublini reeglit, mille järgi asüülitaotlejad saadetakse tagasi esimesse ELi liikmesriiki, kuhu nad saabusid.

«Kõik riigid peavad jälgima ühiseid reegleid, muidu nad ei saa liikmed olla. Ma kutsun järgmisel nädalal välja Ungari suursaadiku ja ütlen talle sama,» sõnas Johansson.

Juunis väljendas Ungari keeldumise suhtes pahameelt Austria. Budapest nõustus siiski lõpuks võtma tagasi asüülitaotlejad, kes sisenesid ELi Ungari kaudu.

2015. aastal läbisid Kreekat, Itaaliat ja Ungarit sajad tuhanded migrandid teel rikkamatesse Euroopa riikidesse. Ungari parempoolne valitsusjuht Viktor Orbán lasi püstitada okastraataia Ungari lõunapiirile tõkestamaks põgenikke riiki sisenemast.

Rootsi sõnul soovitakse Ungarisse tagasi saata üle 1000 asüülitaotleja 152 000st, kes ootavad riigis otsust oma taotluste kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles