Priit Peterson – virtuoos juba lapseeast saati

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Peterson alustas muusikaga juba väga varakult. Õpingud Heino Elleri nimelises muusikakoolis loodab noormees lõpetada juba järgmisel aastal, peale mida viib tee teda suure tõenäosusega Saksamaale.
Priit Peterson alustas muusikaga juba väga varakult. Õpingud Heino Elleri nimelises muusikakoolis loodab noormees lõpetada juba järgmisel aastal, peale mida viib tee teda suure tõenäosusega Saksamaale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis läbi aegade noorimaks regulaarselt kontserte andvaks kitarrisolistiks nimetatud Priit Peterson astub laupäeval üles Valga Jaani kirikus. Muusika on Sihvalt pärit noormeest saatnud juba väga varajases nooruses.

Teed muusikani alustas praegu 18aastane Priit, kes Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis kolmandal kursusel õpib, juba väga varajases nooruses. Vaid 6kuuselt pandi tähele, et Priit ei jää oma ema laulu peale magama, vaid teeb pigem suured silmad – seega ei uinutanud laul poissi, vaid hoidis teda virgena. 1,5aastast Priitu nägi aga kitarrist Kuldar Kudu, kes väitis tookord, et poisist saab veel asja.

Õpinguid alustas ta viieaastasena, siis oli pilliks klaver, kuid aastate möödudes läks noormees üle kitarrile. Seda, et viieaastane poiss õppis noodikirja nii varakult selgeks, Priit ise väga üle ei tähtsustaks. «Arvan, et see on üsna loomulik, kui olla kogu aeg muusika sees. Mäletan, et võtsin isa noote kätte ja vaatasin tema pealt, kuidas üks lugu välja näeb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles