Minsk: Leedu piiri ei rikutud, õhusõiduk kogus filmi jaoks materjali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valgevene mehitamata õhusõiduk ei sisenenud Leedu õhuruumi ning kogus filmi tarbeks materjali, teatas Valgevene välisministeerium reedel.

Leedu välisministeerium teatas reedel, et Valgevenest lähtunud õhusõiduk tungis neljapäeval kahel korral Lazdijai rajoonis Leedu õhuruumi ja viibis seal 10 minutit. Leedu välisametkond kutsus sel puhul välja Valgevene ajutise asjuri Ludmilla Tatarinavitši ja andis üle noodi.

«Valgevene riikliku piirikomitee info kohaselt viis õhusõiduk Phantom 3 Leedu poolt fikseeritud ajal läbi õhuvaatlust osana Privalka piiripunkti käsitlevast tutvustusfilmist,» ütles Valgevene välisministeeriumi pressiesindaja Dmitri Mirontšik.

Valgevene õhusõiduk tema sõnul Leedu piiri ei rikkunud. «Seda kinnitavad ühemõtteliselt videopilt ja seadme automaatselt salvestatud GPS-logid, mida me oleme valmis Leedu kolleegidega jagama,» lausus ta.

Mirontšiku sõnul oleks Leedu võinud saada vajalikud selgitused «läbi spetsiaalselt selleks otstarbeks loodud piirikomissaride mehhanismi».

Teema viimine välisministrite tasemele venitab infojagamisprotseduuri ja annab ettekäändeid alusetuteks oletusteks sellisel «tundlikul teemal, nagu piiri- ja õhuruumi julgeolek», lausus Valgevene välisametkonna pressiesindaja.

Valgevene kaitseministeerium ei kinnitanud varem Leedu õhupiiri rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles