Süüria ujujat peeti olümpial ISISe liikmeks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüri ujuja Azad Al-Barazi ei kogunud olümpial tuntust oma ujumisoskuse tõttu. (
Süüri ujuja Azad Al-Barazi ei kogunud olümpial tuntust oma ujumisoskuse tõttu. ( Foto: SCANPIX

Süüria olümpiakoondisesse kuuluv ujuja Azad Al-Barazi elas Rio olümpiamängude eel üle äreva olukorra, kui korraldajatel tekkis kahtlus, et mees võib olla terroriorganisatsiooni ISIS liige.

Nimelt vahistati ujuja Rio de Janeiro lennujaamas akrediteerimisega seotud probleeemide tõttu, sest Süüria Ujumisliit polnud Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) sportlase osavõtust teada andnud. Järgnevalt pidi Al-Barazi tõestama Brasiilia õiguskaitseorganitele, et ta on olümpiamängudele kvalifitseerunud. «See oli pettumust valmistav intsident, kuid nüüd see on läbi,» rääkis Al-Barazi.

«Ma elan küll USAs, kuid mõnikord kuulen oma seljataga sosistamist, mis viitab minu rahvusele. Ma soovin öelda valjult välja, et olen õnnelik Süüriat esindades neil olümpiamängudel. Siin (olümpial – toim) osalemine on minu jaoks suurepärane kogemus ning olümpiakülas tunnen end tõelise olumpialasena: kõik on korraldatud nii, et me tunneksime siin end hästi,» sõnas Süüria ujuja.

Al-Barazi osales 100 meetri rinnuliujumise distantsil, kus tal ei õnnestunud eelvoorust edasi pääseda. «Loomulikult ma pole oma tulemusega rahul. Ent sellest hoolimata naudin ma olümpial võistlemist,» lisas ta.

Süüria saatis olümpiale seitse sportlast, kellest neli on mehed ning kolm naised. Ujujatest esindab Lähis-Ida riiki vaid Al-Barazi.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles