Charlie Hebdo sai moslemite alastikarikatuuri avaldamise tõttu ähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo
Charlie Hebdo Foto: SCANPIX

Prantsuse satiiriväljanne Charlie Hebdo avaldas karikatuuri alasti moslemitest, saades selle tõttu Facebookis mitmeid ähvardusi.

Charlie Hebdo kommenteeris selle karikatuuriga Cannesi linnavõimude otsust mitte lubada randadesse neid, kes kannavad mosleminaiste ujumiskostüümi burkinit, edastab The Independent. 

Uues väljaandes on näha mosleminaist ja –meest, kes jooksevad rannal alasti, peas hijab ja ees habe ning juures on tekst «Islamireform: moslemid võtavad lõdvalt».

See karikatuur ilmus möödunud kolmapäeval ja pärast seda on Charlie Hebdo toimetus saanud mitu rünnakuähvardust oma Facebooki leheküljele.

Prantsuse politsei teatel ei ole nüüdsed ähvardused alates 2015. aasta jaanuaris Charlie Hebdo toimetusele tehtud rünnakust esmesed, vaid neid on olnud vahepeal mitmeid.

Politsei käivitas uurimise pärast seda, kui väljaanne sai juulis ja augusti alguses 60 ähvardust, solvangut ja antisemiitlikku kirjutist.

Väljaande kaasomanik Eric Portheault sõnas, et toimetus tegi Pariisi 13. linnajao politseijaoskonnale ähvarduste tõttu avalduse.

7. jaanuaril 2015 tungisid relvastatud äärmusislamistid Charlie Hebdo toimetusse, kus avasid tule ning tapsid kümme töötajad ja kaks politseinikku.

Rünnaku põhjuseks oli asjaolu, et satiiriväljaanne avaldas karikatuure moslemite jaoks pühaks peetavast prohvet Muhamedist.

2016. aasta jaanuaris tekitas Charlie Hebdo skandaali väitega, et Türgi rannalt leitud surnud Süüria poiss Aylan Kurdi oleks ellu jäädes ja suureks kasvades võinud saada seksuaalkurjategijaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles