Varsti pannakse postiljonid lund rookima

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti tuleb Soome postiljonidel lisaks postikotile kaasa vedada ka reha ja lumelabidat.
Varsti tuleb Soome postiljonidel lisaks postikotile kaasa vedada ka reha ja lumelabidat. Foto: SCANPIX

Soome postifirma Posti töötajad käisid sel suvel tellimuse peale muru niitmas. Kuna pilootprojekt oli edukas, siis tulevikus saab ilmselt postitöötaja kutsuda lehti riisuma või lund rookima.

Kuna suhtlus kolib aina enam digimaailma, ajalehtede ja kirjade kojukanne väheneb, siis otsis Soome postifirma Posti uusi võimalusi laienemiseks, kirjutab Yle. Seni pakuti võimalust tellida toitu koju või anti laenu, kuid sel suvel käisid postiljonid tellimusi peale ka muru niitmas. Kuna see projekt oli edukas, siis plaanib postifirma nüüd hakata pakkuma teisigi hooajalisi töid, nagu leheriisumist ja lumerookimist.

«Me mõtleme, kuidas pakkuda teenuseid, mis ei sega postivedu. Me ei ole veel teinud lõplikke otsuseid,» ütles Posti juht Anu Punola.

Postifirma hakkas koduhoolduseteenust pakkuma tänavu juulis ja lisaks muruniitmisele pakuti ka lillede eest hoolitsemise, puhkusele sõitnud klientide kinnisvara kontrollimise (kas uksed, aknad on terved) teenust.

Ainuüksi muruniitmise teenust telliti sadu kordi ühe kuu jooksul. Posti kinnitusel on nad tulemusega rahul ja pakuvad sama teenust ka järgmisel suvel. Eriti populaarne oli see teenus keskealiste seas, kes tellisid seda oma eakatele vanematele. Kinnisvaral silma peale hoidmise teenus polnud nii populaarne ja selle teenuse pakkumise jätkamist uuel suvel veel kaalutakse, kuid see võimalus säilib suvel.

«Meie eesmärk on katta uute teenustega viimase viie aasta jooksul tekkinud kahjum,» rääkis Punola.

Ominva kommunikatsioonispetsialisti Mattias Kaivi sõnul nemad postiljonidele lisa tööülesandeid juurde panna ei soovi.

«Oleme Soome posti huvitavate ideedega kursis, kuid lähiajal pole Eestis plaanis kirjakandjate tööd lisaülesannetega rikastada, sõnas Kaiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles