Valgus pääses Viljandi mõisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi mõisa koristuspäev osutus talguliste väiksest hulgast hoolimata edukaks. Tööd juhatasid mandalafestivali korraldajad Melinda Maarjalill ja Urmas Volmer.
Viljandi mõisa koristuspäev osutus talguliste väiksest hulgast hoolimata edukaks. Tööd juhatasid mandalafestivali korraldajad Melinda Maarjalill ja Urmas Volmer. Foto: Elmo Riig

​Läinud nädalavahetusel avati kahe viljandlase eestvedamisel Viljandi mõisa uksed ja korraldati talgud, et eesootaval nädalavahetusel saaks suures maja pidada mandalafestivali.

Laupäeva hommikul askeldasid pikka aega tühjana seisnud mõisahoones festivali eestvedajad Melinda Maarjaill ja Urmas Volmer. Nemad koos mandalafestivali korraldusmeeskonnaga kraapisid kahes ruumis maha lahtise krohvi, eemaldasid mustuse ja tolmu ning tõstsid kõrvale seinte ääres seisvad vanad uksed ja aknad. Veel  võtsid nad akende eest suured puust luugid, et lasta valgus ja värske õhk mahajäetud majja.

Kõige noorem talguline oli seitsmekuune, aga kui talgud keskpäeval suure hooga käima läksid, võttis ta lisaaega põõnamiseks. Korraldajate sõnul koristati ja tuulutati mõisaruume selleks, et luua mandalafestivalile sobiv keskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles