New Yorgi politsei kahtlustab, et Bolti jooks tekitas JFK´l valehäire (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio 100 meetri jooksu võitja Usain Bolt
Rio 100 meetri jooksu võitja Usain Bolt Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis evakueeriti üleeile tulistamiskahtluse tõttu JFK lennujaama terminal 8, kuid uurimine näitas, et seal ei leidnud aset tulistamisintsidenti.

New Yorgi politsei kahtlustab pärast turvakaamerasalvestiste läbivaatamist, et juhtumi võis käivitada Jamaica sprinteri Usain Bolti 100 meetri jooksu vaatamine Rio olümpial ja sellega kaasnenud helid, edastab Yle.

Politsei avaldas JFK lennujaamas toimunu kohta raporti, mille kohaselt lennujaamas olnud inimesed hakkasid massiliselt karjuma ja kätega vehkima. Erutatud inimesi jooksis terminalis ning kaugemal olnutes tekkis paanika, et tegemist võib olla rünnakuga.

Umbes seitse minutit pärast Rio olümpia 100 meetri jooksu finaali sai häirekeskus kõne, milles anonüümne naine teatas, et kuulis JFK 8. terminalis tulistamist. Politsei uuris sündmuspaika, kuid ei leidnud midagi kahtlustäratavat.

Politsei ei tea veel täpselt, kuidas paanika levis teistes terminalihoones olnud inimesteni. Esimeses terminalis olnud reisija sõnul olevat seal pärast 100 meetri jooksu võistlust olnud kuulda laske, kuid ka see teave osutus uurimisel vääraks.

Usain Bolt võitis Rios 100 meetri finaaljooksu ajaga 9,81. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles