Goldman Sachsi juhi karjäärinõuanne noortele: võtke vabalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachsi juht Lloyd Blankfein
Goldman Sachsi juht Lloyd Blankfein Foto: SCANPIX

Investeerimispanga Goldman Sachs tegevjuht Lloyd Blankfein rääkis eelmisel nädalal praktikantidele esinedes, et karjääri ei saa edendada krampliku suhtumisega, kirjutab Business Insider.

«Maailmas ei ole spordiala -  või üldse mingit tegevust, kus tõeliselt tugev haare või pingulolek tooks edu. Ükskõik, kas tegu on pesapalli või golfiga...mida vabam sa oled, seda kaugemale pall lendab, kuna palju lihtsam on vehkida nööriga kui kaikaga. Kui sa oled alati pingul, ei ole sa tingimata alati parem,» illustreeris Goldman Sachsi tegevjuht oma nõuannet metafooriga.

Ta lisas, et seda on keeruline mõista ning kui ta ise saaks ajas tagasi minna ning kuuleks enda vanemalt versioonilt seda nõuannet, siis ta ilmselt ei järgiks seda.

«See on reaalsus ja needus -  sa ei saa minna edasi ja vaadata tagasi, sa pead kõik ise läbi elama,» ütles Blankfein.

Oma praktikantidele peetud kõnes väitis ta, et noorena tuleks majanduse või rahanduse asemel õppida hoopis ajalugu.

«Ajalugu on rahustav, kuna sa loed inimeste kohta, kes kukkusid viis või kuus korda läbi ning alles siis saavutasid midagi tõeliselt erakordset või kes jõudsid omal alal tippu alles kõrges eas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles