Galerii: päästjad ja politseinikud jälitasid Valgas kaht plehku pannud lehma (1)

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes oleks võinud arvata, et teisipäevahommik algab maakonnakeskuses korraliku tagaajamisega? Tegemist polnud õnneks küll millegi tõsisega - Valgas oli lihtsalt kaks lehma kodust plehku pannud.

Teisipäeval, vahetult pärast kella 8 hommikul laekus Valgamaalase toimetusse vihje, et Valgas asuvat Statoili tanklat külastavad ilmselt peagi kaks mööda Tartu tänavat uitavat lehma. «Pole sellist vaatepilti ammu näinud: kaks lehma kõnnib rahulikult mööda linna tänavat, ketid järele lohisemas. Praegu suunduvad Statoili tankla suunas,» rääkis vihjaja.

Kohale jõudes selgus, et tankima lehmad siiski ei läinud: loomad uitasid Räni pargis ja võtsid seejärel suuna Valgamaa kutseõppekeskuse poole. Ehk nad ei teadnud, et õppeaasta alguseni veel paar nädalat aega on?

Kohale sõitsin nii politsei kui päästeamet, kes asusid kaht uljaspead taga ajama, kuid kätte neid lõpuks ei saanudki. Tunnikese kestnud operatsioon lõppes lõpuks sellega, et kohalik mees läks lehmadele lähedale ja suutis need kaks selli kätte saada. Lehmadel taga lohisenud ketid kinnitati heinamaal maasse ja sinna loomad mäletsema jäidki.

Päästeamet lahkus sündmuspaigalt umbes kell 8.45.

Puraküla elanik ja aastaid olukorraga tuttav olnud Rein Karjus tõdes, et tegemist on aastaid linna serval loomi pidanud ja linnavalitsuselegi seetõttu rohkesti peavalu tekitanud Galina Jantsikese lehmadega, kes on taas välja pääsenud. Ega meeski osanud muud olukorra peale öelda, kui muigega käsi laiutada, sest olukord oli halenaljakas: päästjad ja politsei ajasid heinamaal lehmi taga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles