Sügisel jõuab Uueveski järvepaisuni pikisilmi oodatud remont

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveski järve veskipais vajab hädasti parandamist. Pehkinud lauad ähvardavad murduda ja jätta linlased paisjärveta. Paisu remontimine on nii omaniku kui linna mure.
Uueveski järve veskipais vajab hädasti parandamist. Pehkinud lauad ähvardavad murduda ja jätta linlased paisjärveta. Paisu remontimine on nii omaniku kui linna mure. Foto: Elmo Riig

Viljandi Uueveski paisjärv lastakse sügisel tühjaks ning endise vesiveski pais läbib remondikuuri. Viimati juhtus see 15 aastat tagasi.

Veskipaisu omanik on Iris-Maria Valtmann-Valdson, järv kuulub aga linnale, kes tema  teada vastutab ka paisu reguleerimise eest. See tähendab omanikule, et paisu on linna kaasabita mõeldamatu parandada. Sellest saavad mõlemad pooled ka aru ning on omavahel sõlminud koostöölepingu, mis kohustab neid teineteisega koostööd tegema ja kulusid jagama. Koos on paisu parandatud varemgi. Valtmann-Valdsoni mäletamist mööda juhtus see enam kui 15 aastat tagasi.

«Tegelikult on paisu korrashoid nii linna kui minu huvides. Kui poleks paisu, poleks ka järve ja see oleks  kurb juba kõigile,» arvas paisu omanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles