Postimees 1993. aastal: keskfraktsioon ähvardab Indrek Kannikut vangimajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kannik
Indrek Kannik Foto: Postimees.ee

Riigikogu Keskfraktsioon kavatseb alustada menetlust Isamaa saadikurühma aseesimehelt Indrek Kannikult saadikupuutumatuse äravõtmiseks, et seejärel algatada tema vastu kriminaalasi teadliku vale ja laimu levitamise pärast.

Põhjuseks nimetas Keskfraktsiooni esimees Arvo Junti opositsiooni pressikonverentsil seda, et Kannik seostas opositsiooni rünnaku kaitsepolitsei õigusi sätestavate valitsuse määruste vastu kaitsepolitsei eduka võitlusega maffia vastu.

Kümmekond päeva tagasi vahistas kaitsepolitsei Tallinnas neliteist nn. Novosibirski maffia liiget ja avastas seejärel kaks põrandaalust relvaladu. Enam-vähem samal ajal alustas riigikogu opositsioon võitlust määruste vastu, millega valitsus andis kaitsepolitseile õiguse kasutada Riigikohtu esimehe või tema poolt nimetatud Riigikohtu liikme loal operatiivtehnilisi erivahendeid.

«Ma ei tahaks kedagi kahtlustada koostöös maffiaga, kuid selline kahtlus paratamatult tekib . Opositsioon astus kaitsepolitsei õiguste vastu välja just siis, kui kaitsepolitsei töö hakkas esimesi vilju kandma,» ütles Kannik eile valitsusliidu pressikonverentsil.

Junti teatas opositsiooni pressikonverentsil, et Keskfraktsioon ootab siiski mõne päeva enne kui algatab Kanniku vastu kohtuasja. Selle aja jooksul loodab Keskfraktsioon fakte täpsustada ja Isamaalt Kanniku seisukohtadele kinnitust saada.

Kannik ei soovinud Keskfraktsiooni ähvardust kommenteerida.

17.08.1993

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles