USAs on liikvel «tervisejooksumõrvar»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisejooksja
Tervisejooksja Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide politsei uurib kolmes paigas toime pandud tapmisi, milles on ohvriteks tervisejooksu teinud noored naised.

New York Posti teatel politsei ei välista, et liikvel on sarimõrvar, kes otsib üksinda jooksvaid naisi.

30. juulil hukkus Michigani osariigis Rose Townshipis tulistamise tõttu 31-aastane Alexandra «Ally» Brueger, 2.augustil New Yorgis  vägivalla tõttu 30-aastane Karina Vetrano ja 7. augustil Massachusettsis Princetonis 27-aastane Vanessa Marcotte.

Politsei teatel on kolm ohvrit peaaegu samaealised, hea haridusega ja tööalaselt edukad ning kõik hukkusid tervisejooksu tehes.

«Me ei ole välistanud mitte ühtegi varianti. Jätkame uurimist asitõendite kogumisega,» teatas New Yorgi politsei pressiesindaja Peter Donald.

Google`i töötanud Vanessa Marcotte oli Princetonis külastamas vanemaid, kui ta elu kaotas. Ta läks 7. augustil jooksurajale kella 13.00 paiku kohaliku aja järgi, kuid kui mitme tunni möödudes tütar tagasi ei tulnud, teatasid vanemad ta kadumisest politseile. Politsei leidis Marcotte´i sama päeva hilisõhtul poole kilomeetri kaugusel ta vanematekodust alasti ja põlenuna.

Võimude sõnul on Marcotte`i elukaotus  viimase 30 aasta jooksul Princestonis esimene mõrv. 

Viis päeva varem kaotas New Yorgis Queensis Howard Beachil elu tervisejooksu teinud Karina Vetrano, kelle kehal oli vägivalla märke ja tundmatu isiku DNAd.

Paar päeva enne Vetrano surma hukkus Michiganis Alexandra Brueger, keda oli tulistatud mitu korda. Selle naise surm oli Rose´i maakonnas üle 20 aasta esimene.

«Neis juhtumites on silmajäävaid ühiseid jooni. Vaatame juhtunut erinevate nurkade alt,» teatas Massachusettsi prokurör Joseph Early.

Nii võimud kui Karina Vetrano isa lubasid suure summa mõrvari tabamise eest. Vetrano isa ja teiste newyorklaste poolt lubatud summa on 242 915 dollarit (umbes 217 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles