Tillukesest Pisisaarest hiigelsuurde Bangkokki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Vester Bangkokis.
Kaia Vester Bangkokis. Foto: Erakogu

Põltsamaa lähistelt Pisisaare külast pärit Kaia Vester tähistab enda ja taasiseseisvunud Eesti 25. sünnipäeva Tai pealinnas Bangkokis. Oma eelmise sünnipäeva võttis Kaia vastu sealsamas, kuid siis veel lihtsalt turisti, mitte elanikuna. «Mõtlesin, et mis tunne on sellises kohas elada, kus elu kogu aeg keeb,» põhjendab ta otsust asjad pakkida ja juba pool aastat hiljem Kagu-Aasia metropoli kolida.

Välismaal töötamise kogemust tahtis Kaia juba varemgi, kuid algul plaanis ta piirduda Euroopaga. Neiu ütleb, et Tais tuleb tal tihti huvilistele selgitada, kust ta pärit on, ja paljudele Bangkoki elanikele tuleb suure üllatusena, et selline riik nagu Eesti üldse olemas on. «Kui ma ütlen «Estonia», siis küsitakse «Australia?»»

Kaia tööpäevad algavad kell 8. Üles tõusma peab ta juba kell 6, sest teekond tööle võtab terve tunni. Metroo on puupüsti rahvast täis ning et kõik soovijad peale mahuksid, käib vagunisse sisenemine nagu kellavärk – Kaia sõnul ootavad kõik oma korda kannatlikult rivis, mitte ei pressi jõuga peale nagu Eestis kombeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles