Uskumatu: meeste avaveeujumise olümpiavõitja selgus fotofinišis

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferry Weertman võistlemas Rio olümpial.
Ferry Weertman võistlemas Rio olümpial. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamängude ujumisprogramm kulmineerus täna meeste 10 km avaveeujumise distantsiga, kus selgus olümpiavõitja ülimalt dramaatilises lõpuheituses. Võitjaks tulnud hollandlase Ferry Weertmani triumfeerimise ametlik kinnitus saabus alles pärast fotofinišit, ehkki ta sai kirja võrdse aja 1:52.59,8 lõpuks hõbemedaliga leppima pidanud kreeklase Spiros Gianniotisega. 

Identse ajaga lõpetasid võistluse ka Marc-Antoine Olivier (Prantsusmaa) ning Zu Lijun (Hiina), kes jäid võitjatest maha 2,2 sekundiga.

Seejuures kogu distantsi pildil olnud britt Jack Burrell diskvalifitseeriti viimaks kohtunike poolt, sest nende arvates käitus Burrell finišiheitluses liiga jõuliselt.

Kokkuvõttes napsas Holland kuldmedalid nii naiste kui ka meeste avaveeujumises, sest eile tuli naiste konkurentsis olümpiavõitjaks hollandlanna Sharon van Rouwendaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles