Tere AS kahtlustusest: kõik tehingud on olnud seaduslikud (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tere piimaveok.
AS Tere piimaveok. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval koos Oliver Kruuda ja veel viie isikuga kuriteokahtlustuse saanud ettevõte Tere AS kinnitab suhtekorraldusfirma kaudu, et kõik firma majandustehingud on seaduslikud.

«TERE AS teatab oma töötajatele, koostööpartneritele ja võlausaldajatele, et Maksu- ja Tolliamet koostöös prokuratuuriga on alustanud menetlust teatud tehingute uurimiseks,» teatas firma pressiteates.

«Käesolev menetlus ei puuduta ega mõjuta TERE AS saneerimisprotsessi. Täna (teisipäeval - toim) tehtud Ringkonnakohtu otsus jättis osade võlausaldajate poolt esitatud määruskaebuse rahuldamata ning nüüd saab menetlus jätkuda juhul, kui seda edasi ei kaevata.»

Ettevõte viitas pressiteates, et vaatamata kahtlustusele on nende tegevus olnud seaduslik: «TERE AS on veendunud, et kõiki majandustehinguid on kajastatud raamatupidamises vastavalt seadustele, lisaks on teatud episoode Maksu- ja Tolliamet juba ka varasemalt kontrollinud.»

«TERE AS loodab, et menetlustoimingud tehakse asjatundlikult ja professionaalselt, et selgus saabuks võimalikult kiiresti,» märkis ettevõte suhtekorraldusfirma vahendusel.

Tere AS on palganud end vahendama Meta Advisory Group'i.

Teisipäeval said Tere AS-i juhatuse liige Oliver Kruuda, veel viis isikut ja Tere AS kahtlustuse maksupettuses, mille tulemusel on jäetud riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles