Oma koera kaitsnud mees hukkus pitbull terjeri rünnaku tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pit bull terjer
Pit bull terjer Foto: SCANPIX

Suurbritannias ründas verejanuline pitbull terjer oma koera kaitsnud meest, kes selle tagajärjel elu kaotas.

Politsei võttis selle terjeri varem omanikult ära kui ohtliku ja keelatud tõugu looma, kuid tagastas paar päeva enne rünnakut, edastab BBC.

52-aastane David Ellam oli  esmapäeval Huddersfieldis jalutamas oma Yorkshire´i terjeriga, kui nende teele sattus suur koer, kes neid ründas.  Mees kaitses oma lemmikut, kuid sai nii raskelt vigastada, et suri hiljem haiglas.

Politsei võttis pittbull terjeri 29-aastase omaniku kinni, kuid vabastas hiljem kautsjoni vastu.

«Ohver oli rünnaku ajal oma kodu lähedal koos koeraga jalutamas. Tema koer Yorkshire´i terjer sai vigastada ja viidi loomakliinikusse ravile,» teatas West Yorkshire`i politsei esindaja Mark Swift.

Rünnanud koer saadi kätte sündmuskoha lähedalt ja viidi koerte varjupaika.

David Ellami sõber Carol Hanson küsis, miks lubas pittbull terjeri omanik oma loomal vabalt jalutada, kui teadis, et see koer võib teistele ohtlik olla.

BBC uurimine näitas, et viimase viie aasta jooksul on omanikelt võetud ära 7000 ohtlikuks peetud koera ning West Yorkshire`i politsei kulutas samal ajavahemikul koerte sunniviisilisele äravõtmisele ja varjupaikadesse elama paigutamisele üle 550 000 naela.

Koeraekspertide sõnul on kõik koerad, keda on valesti treenitud ja kellesse on valesti suhtutud, potentsiaalsed ründajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles