Tere suurim võlausaldaja nõuab pankrotti (2)

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos

Nordea ja DNB Panka esindava advokaadibüroo COBALT juhtivpartner Jaanus Mody peab pärast piimatööstust Tere ja Oliver Kruudat puudutavate värskete uudiste järel kõige tõenäolisemaks lahenduseks ettevõtte pankrotti.

«Saneerimismenetlus tulnuks ammu ära lõpetada. Saneerimine on tehtud saneerimise põhimõtteid eirates – võlgnik on andmeid varjanud, esitades vaid enda jaoks sobivaid andmeid ja arusaamu,» ütles Mody.

Tema sõnul on saneerimise põhieeldus, et kõik võlad ja nõuded on selged ja ilmsed, protsess läbipaistev ja aus, nüüdseks kaheldav. Täna polevat teada seegi, kas kõik võlausaldajad on ikka võlausaldajad, kõik pandipidajad on ikka pandipidajad jne. Kuid nende hääled määravad lõpuks, kes võlausaldajatest, millal ja kui palju raha tagasi saab.

Mody sõnul tuvastasid juba eksperdid olulisi avaldamata võlgu. Samas ei kannatavat Tere saneerimiskava välja seda, kui isegi 10 aasta jooksul peaks tekkima kasvõi paarisaja tuhande euro suurune täiendav kulu.

«Kui nüüd ilmneb, et ettevõttes on lisaks muule ka nii suured maksurikkumised, siis sellist ettevõtet ei tohiks põhimõtteliselt saneerida. Jah, kõige tõenäolisem on pankrot. Pankroti käigus saaks ettevõtet tegutsevana müüa ning lõpetada ettevõttele saatuslikuks saanud probleemid,» kinnitab Mody.

Teisipäeval said Tere ASi juhatuse liige Oliver Kruuda, veel viis isikut ja Tere AS kahtlustuse maksupettuses, mille tulemusel on jäetud riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses. Nordea ja DNB pank on ASi Tere üks suurematest võlausaldajatest. Kokku on nõuete omanikke mõnisada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles