TULE- programmiga jätkab TTÜs õpinguid 37 tudengit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ-s mehhatroonikaõpet jätkata sooviv Ahti Kaera võttis töölt vaba aasta, et pühenduda vaid koolile.
TTÜ-s mehhatroonikaõpet jätkata sooviv Ahti Kaera võttis töölt vaba aasta, et pühenduda vaid koolile. Foto: Mihkel Maripuu

Kevadsemestril jätkab TULE – Tule Uuesti, Lõpeta Edukalt programmiga Tallinna Tehnikaülikoolis õpinguid 37 tudengit.


Bakalaureuseõppes jätkab 28, inseneriõppes 2, magistriõppes 7 üliõpilast, teatas TTÜ pressiesindaja Krõõt Nõges. Kokku esitati üle 50 avalduse, kuid osa neist ei kvalifitseerunud. Vastuvõtt TULE-programmi lõppes reede õhtul.

«Bakalaureuseõppes sai jätkata algselt plaanitust rohkem tudengeid, kuna paljud kandidaadid vajavad lõpetamiseks vähem semestreid, kui neil on maksimaalselt võimalik saada. Nende semestrite võrra saime vastu võtta rohkem tudengeid,» TTÜ TULE-programmi koordinaator Berit Hiieväli.

Kõige rohkem oli huvilisi infotehnoloogia teaduskonna erialadele. Kandideerida sai ehitus-, energeetika-, infotehnoloogia, keemia- ja materjalitehnoloogia, matemaatika-loodus-, mehaanika- ning sotsiaalteaduskonda. Samuti Kuressaare, Tartu ning Virumaa kolledžitesse.

Järgmine vastuvõtt TULE-programmi on selle aasta suvel. Haridus- ja teadusministeeriumi rahastatud programm on mõeldud 2003/04-2008/09 õppeaastatel õpingud katkestanud üliõpilastele uuesti õppima asumise toetamiseks. Programmis õpingute jätkamise võimalus on üliõpilasel vaid ühel korral ja õppimine on tudengile tasuta.

Eelmise aasta sügisel esitati TULE programmis õppimiseks TTÜ-le 207 avaldust. TTÜ võttis programmi raames õppima kokku 97 üliõpilast, neist põhiõppesse 65, magistriõppesse 19 ning inseneriõppesse 13.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles