Norrakas ehitas narkosõltlasest tütrele akendeta kongi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norra kohus määras mehele, kes röövis ja vangistas oma narkosõltlasest tütre, 120 päeva pikkuse tingimisi karistuse kahe aasta pikkuse katseajaga.

Norra meedia teatel oli Lõuna-Norras Arendalis elav mees mures oma 20-aastas tütre tervise ja ta narkootikumide tarvitamise pärast, kartes et laps sureb. Noor norralanna tarbis mitmesuguseid narkootikume, kaasa arvatud sünteetilist heroiini.

Tütar sai paaril korral narkoravi, kuid ravi ei aidanud tal sõltuvusest vabaneda ja isa leidis siis, et peab tütart ise aitama.

Isa röövis koos kahe sõbraga oma tütre, sidudes tal käed ja jalad kinni, pannes kõrvadele kõrvaklapid ja tõmmates pähe koti ning toimetas ta oma majja, kuhu oli ehitanud akendeta kongi.

Naine oli selles kongis seotuna umbes pool ööpäeva enne, kui isa ta sealt vabastas ja ta põgenema pääses. Noor naine teatas juhtunust politseile, isa võeti kinni.

Kohus mõistis isale leebe karistuse, kuna mehe sõnul ei tahtnud ta tütart kahjustada, samas isa ei kahetsenud oma tegu.

«Ma ei karda vanglasse sattuda. Mind on juba karistatud, sest narkootikumid võtsid minult pere. Ma ei saaks vaadata end peeglist, kui ma ei oleks tütre abitamiseks midagi ette võtnud,» teatas mees Ida-Agderi kohtus.

Norra Progressipartei liikmest isa teatel sai ta kongiehitamise idee ühe vanaisa juhtumist, kes oli samal viisil oma lapselast üritanud narkootikumidest võõrutada. 

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles