Vene propagandakanal: politsei võttis Kornilovi kinnipidamisel korterist kaasa ikoonikollektsiooni ja sularaha (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kozeltšani” Jumalaema ikoon aitab terveneda!
“Kozeltšani” Jumalaema ikoon aitab terveneda! Foto: «Reporter» / Kanal 2

Venemaa telekanali RBK ja propagandaportaali Baltnews teatel võttis politsei portaali juhi Aleksandr Kornilovi kinnipidamisel tema korterist kaasa ka ikoonikollektsioon ja suurem summa sularaha.

Kornilovi õde Irina Kalabina rääkis Venemaa telekanalile RBK, et 16. augusti õhtul helistati tema vennale ja öeldi, et tänaval on tema autole otsa sõidetud ja paluti tulla välja, et kindlustuspaberid ära vormistada. Kui Kornilov oma korterisse naasis, ootas teda seal ees 7-8 sportlikes rõivastes inimest, rääkis mehe õde.

Kornilovi poja sõnul näitasid mehed talle dokumente, kuid ta ei jõudnud vaadata, mis seal kirjas oli. Mehed tegid korteris läbiotsimise ning võtsid kaasa kõik elektroonilised seadmed, 4000-5000 eurot sularaha ning väikese ikoonikollektsiooni.

Venemaal kehtiva seaduse järgi ei tohi ikoone ilma eriloata riigist välja viia.

Baltnews kirjutas täna, et läbiotsimine toimus Kornilovi laste silme all. Postimehe andmetel on Kornilovi laste vanus 15 ja 23 eluaastat.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kaarel Kallase sõnul on nii maksukuriteos kahtlustatav Kornilov kui teised kaks kinnipeetut praeguseks koju lastud. Kornilov lasti politseist tulema tänase tööpäeva lõpus, teised kaks juba varem.

Kallas märkis, et politsei võttis tõepoolest läbiotsimisel kaasa erinevaid esemeid, sealhulgas ikoonikollektsiooni ja sularaha. «Sissetulekute päritolu tuvastamiseks,» selgitas Kallas põhjust.

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid eile kinni kaitsepolitsei aastaraamatus Kremli propaganda edendajaks nimetatud Aleksandr Kornilovi, kahtlustades teda maksukuriteos.

Põhja prefektuuri politseinikud teostasid prokuratuuri kinnitusel eile esimesi avalikke menetlustoiminguid mitme erineva juriidilise isiku juures seoses maksu- ja tolliameti esitatud kuriteoteatega, mille sisuks oli võimalik dokumentide võltsimine ning valeandmete esitamine maksuametile.

Hetkel on politsei kuriteos kahtlustatavatena pidanud kinni kolm inimest.

Üks kinnipeetutest on kaitsepolitsei 2014. aasta aastaraamatusse jõudnud Aleksandr Kornilov. Nimelt korraldas propagandaportaali baltija.eu juht Kornilov kapo andmetel Eestis veebilehe baltnews.ee tegevust.

Kaks aastat tagasi käivitati Eestis, Lätis ja Leedus uus meediaprojekt: ühtse kaubamärgi Baltnews all alustasid tegevust venekeelsed portaalid baltnews.ee, baltnews.lt ja baltnews.lv. Kavas oli arendada neis kanalites multimeediasisu, lisada (interneti)televisiooni ja raadio võimekust.

Projekti rahastati Hollandis registreeritud ja Rossija Segodnjaga seotud isikute kontrollitava Media Capital Holding BV kaudu.

Üks Baltnewsi projekti käivitajaid oli aktiivselt Venemaa naaberriikides mõjutustegevuses osaleva Euraasia Majandusühenduse Instituudi peadirektor Vladimir Lepehhin, kes 2014. aasta kevadel külastas Eestit.

Aleksandr Kornilov oli ära märgitud ka Panama paberites.

Kriminaalmenetlust viib läbi politsei Põhja prefektuur ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles