Tahad kauem elada? Loe rohkem raamatuid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hiljuti tehtud uuringus selgus, et lugejad elavad keskmiselt kaks aastat kauem, kui need inimesed, kes ei loe üldse raamatuid.

Miks me loeme?

Inimesed loevad sellepärast, et see teeb neid targemaks, nad tõesti naudivad seda või see annab neile võimaluse millestki rääkida. Tuleb välja, et lugemine on isegi tervisele kasulik, mitte ainult selleks, et saaks palju tarku sõnu ritta seada, vahendab PureWow.

Sotsiaalteadustega tegelev ajakiri kirjutas, et need, kes loevad raamatuid elavad keskmiselt kaks aastat kaue, kui need, kes ei loe üldse. Inimestel, kes loevad nädalas kolm ja pool raamatut, on seitseteist protsenti väiksem tõenäosus surra järgmise kaheteistkümne aasta jooksul.

Uuringus väideti, et jutt käib eriti raamatute kohta, aga sellepärast ei pea sa lõpetama ajalehtede või ajakirjade lugemist. Nüüd on viimaks hea põhjus olemas, et mõni suurepärana kirjandusklassika viimaks ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles