Kruuda ja Viirma pääsesid vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere juht Oliver Kruuda.
Tere juht Oliver Kruuda. Foto: Jaanus Lensment

Maksukuriteos kahtlustatuna teisipäeval kinni peetud ASi Tere juhatuse liige Oliver Kruuda ja ettevõtte nõukogu esimees Allan Viirma pääsesid kolmapäeva õhtul vabadusse.

Kolmapäeval pääsesid vabadusse ka neli ülejäänud kahtlusalust, kuna Põhja ringkonnaprokuratuur ei pidanud vajalikuks taotleda kahtlusaluste vahistamist.

Kinnitamata andmetel on lisaks Kruudale ja Viirmale uurimise all veel ettevõtte teenustejuht Rein Lepasson, Tere pearaamatupidaja ning üks ettevõtte finantosakonna töötaja. Lisaks uurib prokuratuur kinnitamata andmeil Kruudaga seotud Hjalmar Konnot.

Maksu- ja tolliameti uurijad pidasid teisipäeval kinni ettevõtja, AS Tere juhatuse liikme Oliver Kruuda ja veel viis inimest, keda kahtlustatakse maksukuriteos. «Kuriteokahtlustus on esitatud kuuele füüsilisele isikule ja ühele juriidilisele isikule ning kahtlustuse sisuks on maksuametile valeandmete esitamine, mille tulemusel on jäetud riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses,» selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas. Kahtlustuse saanud juriidiliseks isikuks on AS Tere.

Kahtlustuse kohaselt on tulumaksu alates möödunud aasta algusest jäetud maksmata 250 000 euro ulatuses ning käibemaksu mullu kevadest saadik 125 000 euro mahus, ütles vanemprokurör Maria Entsik üleeile rahvusringhäälingule. Entsiku sõnul algas uurimine 2015. aasta lõpus ning paragrahv, mille alusel kahtlustus esitati, näeb süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või vangistuse kuni viis aastat.

Postimehe andmetel korraldati nii AS Tere kontoris kui ka kõigi kuue kahtlustatava töökohas ja kodus teisipäeval läbiotsimine.

Äriregistri andmetel on aktsiaseltsil Tere 1 241 344,86 euro suurune maksuvõlg, millele lisandub intress 9 282,85 eurot.

Kriminaalmenetlust viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles