Cannes`is said trahvida esimesed burkiinisid kandnud mosleminaised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trikoo ja burkini
Trikoo ja burkini Foto: SCANPIX

Lõuna-Prantsusmaal Cannes´is keelati avalikes randades mosleminaiste ujumiskostüümi burkiinide kandmine, kui seda siiski tehakse, saab selle eest trahvi määrata.

Politsei märkas Cannes´i ühel rannal mitut naist, kelle vanus jäi 29 ja  57 eluaasta vahele, burkiinisid kandmas ja tegi neile selle eest trahvi, edastab The Independent.

Kokku said neli naist igaüks trahvi 36 eurot ning neil kõikidel tuli vastavalt seadusele rannast lahkuda.

«Tegemist oli emade ja vanaemadega, kes arvasid, et ei ole teinud midagi seadusevastast. Nad kõik olid üllatunud, kuidas neid koheldi,» teatas politsei.

Cannes´i linnapea David Lisnard tekitas moslemites nördimust, tehes oma linna randadest Prantsusmaal esimesed paigad, kus on keelatud burkiinisid kanda.

Lisnardi otsust toetas kohus, mille teatel vastab Lisnardi kehtestatu Prantsusmaal kehtivale põhiseadusele, mis reguleerib eraisikute ja avalikkuse suhteid.

Kohtus tõdeti, et religioossusele viitavate ujumisriiete keelamisega saab ennetada rassilisi ja religioosseid vastuolusid. Võimude teatel on Prantsusmaa «sõjas» äärmusrühmitusega Islamiriik, mille käsilane pani 14. juulil Nice´is toime terrorirünnaku, milles hukkus 85 inimest.

Prantsuse võimud keelasid burkiinide kandmise veel neljas paigas, viidates nii selle rõivastuse religioossusele kui ka ebahügieenilisusele.

Prantsusmaal kehtib alates 2004. aastast burka ja niqab´i keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles