Oktoberfesti ootavad ees karmid turvameetmed

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud patrullimas Oktoberfesti eelmisel aastal.
Saksa politseinikud patrullimas Oktoberfesti eelmisel aastal. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Lisaks seljakotikeelule rajatakse õllefestivali toimumiskoha ümber turvaaed ning kahekordistatakse üritust valvavate politseinike arvu.

Kindlustamaks Saksamaal Baieris aset leidva Oktoberfesti turvalisust, keelatakse õllefestivali alal seljakotid, teatas Müncheni linnavalitsus kolmapäeval. Festivalikülalisi ootavad ka ees põhjalikud läbiotsimised ning perspektiiv üldse mitte alale pääseda, juhul kui politsei hinnangul peaks üritusel viibima mingil hetkel liiga palju inimesi, vahendab Politico.

Seljakotikeeld puudutab kõiki kotte, mille maht ületab kolme liitrit – sellest suurematega enam Oktoberfestile asja pole.

Müncheni aselinnapea Josef Schmidti sõnul võib õllefestivalil kohata ka senisest rohkem politseinikke. Kui veel eelmisel aastal tagas üritusel turvalisust 250 korrakaitsjat, siis sel aastal saab neid olema 450.

Juulis toimus Baieri liidumaal nädala aja jooksul kolm rünnakut, millest kahe eest võttis vastutuse terrorirühmitus ISIS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles