Põlva maavanem muretseb Tere tõttu kohalike töökohtade pärast (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva maavanem Igor Taro.
Põlva maavanem Igor Taro. Foto: Põlva maavalitsus

Maavanema sõnul tegutseb Tere Põlva piimatööstuses 145 inimest, sama kaliibriga tööandjaid polevat Põlva maakonnas kuigi palju kõrvale panna.

«Tere Põlva tootmisüksus teeb väga kõrge kvaliteediga toodangut, mida on eksporditud isegi Jaapanisse. Siin on palgal väga head spetsialistid ja tagatud tootmistingimused, mida viimasel ajal pole paraku rakendatud täisvõimsusega, nii et ettevõte on suure potentsiaaliga,»  ütles Põlva maavanem Igor Taro (IRL).

«Kui kõrvutame selle tehase töötajate arvu meie piirkonna elanike arvuga, siis kannab see suhe võrdlust näiteks mõne Ida-Viru suurtööstusega. Tehase tööliste arv on ligi 1,5 protsenti Põlva valla elanikest – isegi Tartus tähendaks sama protsendi jagu näitaja 1500 töökohta. Seetõttu jälgime seda olukorda suure murega,» lisas Taro. Tema kinnitusel hindab maavalitsus olukorda täie tõsidusega, ent paanitsema veel ei hakka, sest ettevõte on seni kinnitanud, et tootmine jätkub.

Põlva maavanema sõnul on kuulda olnud, et ettevõtte juhtkond on mõnda aega otsinud sellele uut omanikku, kuid seni pole need kuuldused realiseerunud. «Meil oleks hea meel, kui nii Põlva tootmisüksus kui kogu Tere piimatööstus jätkaks tootmist täisvõimsusel, kuna see annaks olulist tuge nii piirkonna arengule kui Eesti põllumeestele. Eesti piimatööstus on oma headuses tuntud enam kui ühel kuuendikul maakerast ja peame kõik tegema, et meie tulevased põlvkonnad ei näeks lehma vaid pildi pealt,» märkis Taro.

Teisipäeva õhtul sai avalikuks, et maksu- ja tolliameti uurijad pidasid kinni AS-i Tere juhatuse liikme Oliver Kruuda ja veel viis inimest, keda kahtlustatakse maksukuriteos ja kes uurimistoimingute läbiviimise järel hiljem vabastati. Ettevõte on tegutsenud mõnda aega majandusraskuste kiuste ning otsinud võimalusi nende ületamiseks, kuid pole seni võlausaldajatega kokkuleppele jõudnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles