Ratturid korraldavad priiuse päeva auks ülipika matka

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu rattamatka lõputõus mööda munakivisillutist Toomemäele.
Tallinna-Tartu rattamatka lõputõus mööda munakivisillutist Toomemäele. Foto: Kalev Saar

Juba teist korda saavad rattasõbrad 20. augustil pedaalida riigi auks ja enda proovilepanekuks Tallinnast Tartusse. Ja seda mitte mööda sirget teed, vaid põigates läbi Eestimaa erinevate paikade, läbides kokku 230 kilomeetrit.

Gran Fondo ehk suur sõit, nagu see itaalia keeles kõlab, saab alguse Tallinnast Vabaduse väljakult kell 8 hommikul. Suures osas kattub rada mullusega, üksnes enne Arukülat tuleb silla remondi tõttu kilomeetrine ring sisse, märkis peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.

Osalejaid on võrreldes mullusega umbes saja võrra rohkem, pikale distantsile asub 350 ratturit. Veel 25 spordisõpra on valinud Medio Fondo distantsi ehk 110 km. Viimased pedaalivad Tamsaluni ja saavad soovi korral sealt rongiga Tallinnasse tagasi või Tartusse. Tamsalus saavad soovijad ka keha kinnitada. Süüa ja juua pakutakse veel Rakkes ning Jõgeval.

Igaüks saab valida enda sõidukiirusele vastava grupi ehk siis pedaalida 25, 30 või 35 km/h. Kedagi teele ei jäeta ja grupijuhid korraldavad sõitu vastavalt oludele. Viimase grupi järel sõidab nn lõpuauto kiirusega 22 km/h. Kui keegi siiski tahab tingimata aeglasemalt sõita, teeb seda omal vastutusel ja korraldajate abita.

Maastiku osas on põnevamad paigad Emumäe tõus ja Vooremaa ning mõistagi finišitõus mööda Lossi tänava munakivisillutist Toomele. Seoses rattasõiduga on laupäeval kell 14 – 18 liiklusele suletud Lossi tänav ning Ülikooli tänav Lossi ja Jakobi tänavate vahelisel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles