Üheksa linna maailmas, kus oleks parim elada

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

140 uuringus osalenud linna seast valiti välja parimad ja halvimad kohad, kus elada. Positsiooni mõjutasid näiteks tervishoiu, hariduse, keskkonna, turvalisuse ja terroriohu näitajad, kirjutas Business Insider.

9. Helsingi, Soome

See on üks kahest Euroopa linnast, mis mahtus esimese üheksa hulka. Suurimad hindeid sai linn elukeskkonna, tervishoiu, hariduse ja kultuuri vallas.

8. Auckland, Uus-Meremaa

Auckland oleks napilt jõudnud seitsmendale kohale, sest sai täisskoori hariduse vallas, aga infrastruktuuris jäi järgnevatele pisut alla.

7. Perth, Austraalia

Üks kolmest Austraalia linnast, mis esiüheksasse mahtus, sai maksimumpunktid nii tervishoiu, hariduse kui ka infrastruktuuri vallas.

5. - 6. Adelaide, Austraalia

Selle linna peamine põhjus edetabelisse pääsemiseks oli minimaalne terrorismioht, aga samas ollakse selleks siiski piisavalt valmis. Loomulikult olid punktid maksimaalsed ka mitmes teises kategoorias.

5. - 6. Calgary, Kanada

Calgary sai sada punkti stabiilsuse, hariduse ja tervishoiu eest

4. Toronto, Kanada

Suurima rahvastikuga linn Kanadas sai koguskooriks 97,2. Punkte tõmbas alla pisut nõrgaks jääv infrastruktuur.

3. Vancouver, Kanada

See linn sai 100 punkti kultuuri ja keskkonna eest ning ka tervishoiu ja hariduse tõttu. Napilt jäi maksimaalsetest punktidest puudu stabiilsuses.

2. Viin, Austria

Viin on teine Euroopa linn, mis tabelisse pääses, sest selle koguskoor on 97,4.

1. Melbourne, Austraalia

Melbourne on küll suurlinn, kuid rahvastikutihedus pole seal nii suur kui paljudes teistes suurlinnades. Selline seis annab vähem võimalust kuritegevuseks ja ülerahvastatuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles