Kruuda: ma ei ole süüdi! (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maksukuriteos kahtlustatuna teisipäeval kinni peetud AS-i Tere juhatuse liige Oliver Kruuda, kes eile õhtul vabadusse pääses, ütles «Aktuaalse kaamera» otsestuudios, et ei ole maksukuriteos süüdi.

Kas võtsite eile politseis kahtlustuse omaks, küsis Kruudalt otsestuudios uudisteankur Priit Kuusk. «Kindlasti mitte,» vastas Kruuda. Tema sõnul on tegu «tõlgenduste erinevusega», mille osas «võib-olla leiame selguse».

Samuti märkis Kruuda, et AS Tere ei pea ilmtingimata pankrotti minema, kuna tegu on «kasumlikult teeniva ja hea ettevõttega». Tema sõnul tuleks lihtsalt kiiresti saneerimiskava täitma hakata, et «saaks võlgnevused maha maksta».

Lisaks kinnitas Kruuda, et osa Terest tuleb maha müüa. «Peame ühe tootmismaja maha müüma,» märkis Kruuda. «Et olemasolev protsess ära lõpetada ja elada rahus edasi.»

Maksu- ja tolliameti uurijad pidasid teisipäeval kinni ettevõtja, AS Tere juhatuse liikme Oliver Kruuda ja veel viis AS-i Tere kuuluvat inimest, keda kahtlustatakse maksukuriteos. Neid kahtlustatakse maksuametile valeandmete esitamises, mille tulemusel on jäetud riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses.

Äriregistri andmetel on aktsiaseltsil Tere 1 241 344,86 euro suurune maksuvõlg, millele lisandub intress 9 282,85 eurot. Tere-l on võlgnevusi pankade ees 53,5 miljoni ja tarnijate ees 13 miljoni euro eest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles