Lennukad treenerivahetajad ja lahing kaheksandale kohale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora krooniti tänavu Eesti karikavõitjaks, finaalis alistati lisaaja järel 3:0 Sillamäe Kalev.
FC Flora krooniti tänavu Eesti karikavõitjaks, finaalis alistati lisaaja järel 3:0 Sillamäe Kalev. Foto: Liis Treimann

​Jalgpalli Eesti meistriliigas käivad kohtumised täistuuridel ja augusti kahe viimase täis nädalaga peetakse kokku koguni neli liigavooru. 25. voorus on vastamisi uute peatreenerite käe all hea hoo leidnud Sillamäe Kalev ja FC Flora, tippe taga ajav Nõmme Kalju võõrustab Tartu Tammekat. Liider Infonet on vastamisi Paide Linnameeskonnaga, nende lähim jälitaja Levadia aga liiga punase laterna Rakvere Tarvaga. Pärnu Linnameeskond jahib Narva Transi vastu piirilinlaste kaheksandat kohta.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – Tallinna Flora

Reedel 19. augustil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Premium liiga 25. voorus võõrustab Sillamäe Kalev viimasel ajal imelises hoos olevat Tallinna Florat. Kas mullune meister jätkab teiste klubide teelt pühkimisega või suudavad idavirulased tallinlaste kuuemängulisele võiduseeriale kriipsu peale tõmmata?

49 punkti kogunud Flora on hetkel Premium liiga kolmas võistkond, liidrist Infonetist jäävad nad ühe enampeetud matši juures 6 punktiga maha. Sillamäelased paiknevad liigatabeli viiendal real, saagiks 34 silma. Mõlemal on teisipäeval peetud eelmisest kohtumisest kaasa võtta 3 punkti. Kalev alistas võõrsil Paide Linnameeskonna 3:1, Flora näitas oma võimu Rakveres, kus saadi 4:1 jagu kohalikust Tarvast.

Flora ja Kalev on sel hooajal Premium liigas kohtunud kahel korral, aprillis mängiti Tallinnas 0:0 viiki, mais võitis Flora võõrsil 4:2 tänu praeguseks hetkeks Soome kõrgliigasse siirdunud Albert Prosa kübaratrikile. Aprillis mängiti omavahel ka Evald Tipneri karikavõistluste finaalis, kus Flora võitis Kalevit 0:0 skooriga lõppenud normaalaja järel lisaajal 3:0.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Peatreenerivahetus on Florale kasulik olnud: võistkond näitab ründavat jalgpalli, mis on peegeldunud nende tulemustes. Meid ootab väga tähtis mäng, milles on väga raske võitjat ennustada. Positiivse tulemuse saavutamiseks tuleb endast sada protsenti anda. Tuleb väga põhimõtteline vastasseis ja arvan, et võidab see võistkond, kes suudab oma emotsioone kontrolli all hoida.»

Sillamäe keskkaitsja Igor Dudarev: «Pärast meie viimast mängu Floraga on möödunud palju aega ning võistkondades on toimunud väga palju muudatusi. Aga vaatamata sellele tahaksime oma fänne rõõmustada ilusa jalgpalli, väravate ja võiduga. Kutsume kõiki fänne meid staadionile toetama!»

Flora juhendaja Argo Arbeiter: «Sillamäe on sarnaselt meile hoo üles saanud ja võite võtnud. Meie plaanid aga ei ole eelmisest mängust möödunud paari päeva jooksul muutunud: sõidame Sillamäele, et võtta oma mängu mängides kolm punkti.»

Flora poolkaitsja Andre Frolov: «Viimane mäng Rakveres näitas, et kui natukenegi lõdvaks laseme, võib vastane ohtlikuks saada. Kindlasti ei saa me Sillamäel seda lubada. Sõidame sinna, et naasta kindla kolme punktiga ja tiitlijahti jätkata.»

Nõmme Kaljul on viimastes mängudes olnud taas põhjust rõõmustamiseks. FOTO:
Nõmme Kaljul on viimastes mängudes olnud taas põhjust rõõmustamiseks. FOTO: Foto: Erik Prozes

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju FC – Tartu JK Tammeka

Laupäeval 20. augustil kell 19.00 Tallinnas Hiiu kunstmurustaadionil

25. voorule paneb punkti Nõmme Kalju ning Tartu Tammeka heitlus. 48 punktiga neljandal kohal asuv Kalju jääb ühe vähempeetud mängu juures liidrist Infonetist seitsme punkti kaugusele. Tammeka asub tabeli seitsmendal real, saldoks 26 punkti. Oma eelmise mängu pidas Nõmme Kalju esmaspäeval, mil alistati Narva Trans 2:0. Tammekal on puhkepaus olnud lühem, nemad läksid teisipäeval kodus Jürgen Lorenzi väravast Tallinna Levadia vastu küll 1:0 juhtima, kuid pidid lõpuks tunnistama vastaste 2:1 paremust.

Aprillis võitis Kalju võõrsil Tammekat 3:0, mais saadi ülikoolilinlastest koduplatsil 2:0 jagu. Kas Tammeka suudab seekord Kalju tuju rikkuda? Kalju poolt ei saa kaasa teha sel hooajal kolm väravat löönud ning 8 resultatiivset söötu andnud äärekaitsja Andrei Sidorenkov.

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Tammeka mängis Infoneti ja Levadia vastu head mängu. Me ei tohi punkte kaotada, seega anname endast kõik, et võit koju jääks.»

Kalju ründaja Ats Purje: «Eesmärgiks on võit, vältida kaarte ja mitte vigastada saada. Lisaks sooviks veel väravate arvu suurendada.»

Tammeka juhendaja Indrek Koser: «Viimase kolme vooru kaotused on olnud äärmiselt valusad. Samas oleme nii Infoneti kui ka Levadia vastu näidanud, et meie vastu punktide võtmine muutub järjest raskemaks. Läheme laupäeval Hiiule veel näljasemalt ning tahame järgnevateks kohtumiseks Tartusse naasta punktide ja hea emotsiooniga.»

Tammeka poolkaitsja Kaspar Paur: «Nõmme Kaljuga tuleb raske mäng, aga me oleme selleks valmis. Tahame näidata distsiplineeritud mängu ja meie eesmärk on anda tõeline lahing. Kohtume staadionil!»

Narva Trans – Pärnu Linnameeskond

Reedel 19. augustil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal Jalgpall.ee.

Üks vooru põnevamaid kohtumisi leiab reede õhtul aset Narvas, kus kohalik Trans võtab vastu Pärnu Linnameeskonna. Mõõduvõtule lisab vürtsi tõik, et piirilinlased on hetkel 21 punktiga 8. kohal ning pärnakad neist 13 punktiga ühe positsiooni võrra taga. Kuna 9. koht peab hooaja lõpus läbima üleminekumängude kadalipu, vajab suvepealinna esitiim kolme punkti, et lähikonkurendi kannul püsida.

Selle hooaja senised omavahelised matšid on rõõmustanud Transi. Kodus alistasid nad Pärnu 4:0, võõrsil võtsid magusa 1:0 võidu. Viimases voorus lahkusid mõlemad meeskonnad väljakult kaotusekibedus suus, Narva jäi võõrsil 0:2 alla Nõmme Kaljule, Pärnu Linnameeskonna käsi käis täbaramalt – nemad kaotasid koduväljakul 0:5 Premium liiga esimesele Infonetile.

Pärnut ei saa kollaste kaartide tõttu aidata poolkaitsja Toomas Pent.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «August on väga tiheda mängukalendriga. Meil on väga punkte vaja. Eelmistes mängudes Pärnuga on see meil õnnestunud. Loodan, et saame võidu!»

Transi keskkaitsja Roman Nesterovski: «Käesoleval hetkel on see kõige tähtsam mäng sel hooajal. Meil on tähtis võita, me peame tundma usku oma jõusse. Ootame staadionile ka oma fänne.»

Pärnu juhendaja Marko Lelov: «Et seda mängu võita, peab meil kõik ideaalselt välja tulema. Narva Trans ei ole absoluutselt endale kohaselt Premium liiga tabelis õigel positsiooni. See annabki meile võimaluse mängida nendega kui võrdne võrdsega ning ka erinevate mängusituatsioonide enda kasuks pööramisel neid edestada.»

Infonet hoiab liigatabelis jätkuvalt esikohta. FOTO:
Infonet hoiab liigatabelis jätkuvalt esikohta. FOTO: Foto: Raul Mee

Tallinna Infonet – Paide Linnameeskond

Reedel 19. augustil kell 19.00 Tallinnas Infoneti Lasnamäe staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal Jalgpall.ee.

Premium liiga liider Infonet läheb reede õhtul koduväljakul püüdma järjekordset võitu. Sel teel seisab neil ees tabelis kuuendal kohal asetsev Paide Linnameeskond. Pärast viiki Nõmme Kalju ning võitu Tartu Tammeka üle said keskeestlased eelmises voorus oma augustikuu esimese kaotuse, kui kodus tunnistati Sillamäe Kalevi 3:1 paremust. Infonet sõitis teisipäeval külla Pärnu Linnameeskonnale ning purustas võõrustajad lausa 5:0.

Sel hooajal on Paide Infonetti kaks korda koduplatsil tervitanud. Avavoorus kaotati 0:2, mais jäädi alla 1:4. Kas suudetakse võõrsil Infonetiga paremini hakkama saada või kindlustab Infonet oma positsiooni Premium liiga tipus?

Infoneti juhendaja Aleksandr Puštov: «Paide Linnameeskond on tugevnenud, mis omakorda kõneleb klubi ambitsioonidest. Samuti on nende koosseisus ka Premium liiga üks parimaid väravakütte. Kahel eelneval võõrsilmängul oleme antud vastast võitnud ning püüame neid võita ka seekord, et hea tujuga valmistuda mänguks Floraga.»

Infoneti vasakkaitsja Dmitri Kruglov: «Pärast mängu Pärnu Linnameeskonnaga on meeskond positiivselt meelestatud. Soovime jätkata samas vaimus ka järgmises mängus!»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paidel on mäng tabeliliidriga, kes on näidanud viimasel ajal head minekut. Meil tuleb viimasest kohtumisest Sillamäega teha omad järeldused, näidata Infoneti vastu meeskondlikku mängu ja siis on eeldused ka heaks tulemuseks.»

Paide väravavaht Kert Kütt: «Ees ootab mäng väga heas hoos oleva meeskonna vastu. Peame olema 100% valmis lahingut andma, muidu on keeruline liidrite vastu positiivset tulemust välja mängida.»

Tallinna Levadia – Rakvere Tarvas

Laupäeval 20. augustil kell 16.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal ERR Sport

Esimeses laupäevases mängus on favoriidikoorem koduväljakul palliva Tallinna Levadia kanda. Liigatabeli teisele tuleb vastu viimane – senise hooajaga kaks punkti kogunud Rakvere Tarvas. Kas Levadia suudab kohustuslikuna tunduvad võidusilmad kätte saada või sepistab Tarvas aasta suurima üllatuse? Sel hooajal on varasemalt kohtutud kahel korral. Aprillis võitis kümnekesi lõpetanud Levadia koduväljakul 2:0. Mais sõideti Rakverre ning alistati vastased tulemusega 4:0. Viimases voorus suutis Tarvas kodus Florale ühe värava lüüa, kas suudetakse ka teise suure Tallinna klubi väravavõrku sahistada?

Kollist jäi Tarval muidugi Flora vastu väheseks, sest tiitlikaitsjad lõid omalt poolt 4 väravat. Levadia oli samal ajal aga hädas Tartus, kus kohalik Tammeka läks 1:0 juhtima. Anton Mirantšuki ja Gando Biala teise poolaja tabamused tõid tallinlastele siiski 2:1 võidu. Kas Levadia suudab kindlamat mängu näidata?

Levadia loots Igor Prins: «Augusti kalender on väga tihe, mängud toimuvad paaripäevaste vahedega. Üritame Tartu reisist kiiresti kosuda ning laupäeval Kadriorus Rakvere Tarva vastu värsketena platsile tulla. Loodame, et taasiseseisvumispäeval rõõmustab meid kaunis suveilm ning tribüünidele koguneb rohkelt pealtvaatajaid. Loomulikult on meeskonna ainsaks eesmärgiks kolm punkti juurde teenida.­»

Levadia ääreründaja Jevgeni Kobzar: «Ootame väga võitluslikku ja võrdlemisi jõulist mängu. Peame koduväljakul kaitses kindlalt tegutsema, arvukalt momente looma ja need ka edukalt ära kasutama. Tabeliseis on väga pingeline ja iga punkt ülimalt tähtis. Eesmärgiks saab olla ainult võit!»

Rakvere peatreener Urmas Kirs: «Mängust Floraga võtame kaasa teise poolaja ning anname Levadiale lahingu.»

Rakvere puurivaht Martin Bastig: «Vaadates kahte viimast mängu ei oleks ime, kui suudaksime ka Levadia vastu skoorida ning miks mitte ka sealt punkti võtta. Mängupilt läheb aina paremaks!»

Kasutatud materjalid: Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles