Uber ostis vähem kui aasta vana idufirma väidetavalt lausa 680 miljoni dollari eest

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi auto
Uberi auto Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Transpordivahendusteenus Uber teatas eile, et ostis üles isesõitvaid veoautosid arendava idufirma Otto, kirjutab Reuters.

Uber ei ole Otto ostuhinda avalikustanud, kuid Reutersi anonüümseks jääda soovinud allika andmetel moodustab Otto hind teatud tehniliste tingimuste täitmisel ühe protsendi Uberi enda väärtusest. Käesoleva aasta alguses hindasid investorid Uberi järjekordses rahastusvoorus 68 miljardi dollari peale, seega oleks Otto tehingu väärtuseks umbkaudu 680 miljonit dollarit. Reutersi allika sõnul seisab ostulepingus punkt, mille järgi saaks Otto praegused töötajad viiendiku kasumitest, mille Uber isesõitvate veoautode äriga tulevikus teenib, juhul kui teatud tingimused on eelnevalt täidetud.

Vähem kui aasta tagasi loodud idufirma kaasasutaja Anthony Lewandowski hakkab juhtima Uberi San Francisco, Palo Alto ja Pittsburghi piirkondade isesõitvate sõidukite projekte. See hõlmab nii tavatransporti kui ka sõidujagamisteenuseid.

Levandowski on üks neljast Otto asutajast, kes kõik töötasid varem Google´i isesõitvate autode projekti heaks. Seni on Otto testinud isesõitvaid veoautosid vaid maanteedel.

Uue tehnoloogia arendajad loodavad, et autonoomsete veoautodega kaasneb produktiivsuse kasv, kuna inimjuhita autod võivad sõita puhkepausideta.

Otto ostmine oli Uberi jaoks loogiline samm oma äri laiendamisel. Mullu oli ainuüksi USAs kaubaveotööstuse käibeks 726,4 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles