Tähelepanu: see koht su kodus läheb kõige kiiremini segamini

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esikule lisab retrohõngu nagi, võtmehoidja ja kübarakarp (Muster), mündivärvi jakk pärineb Woolishilt, kingariiul perenaise kätetöö.
Esikule lisab retrohõngu nagi, võtmehoidja ja kübarakarp (Muster), mündivärvi jakk pärineb Woolishilt, kingariiul perenaise kätetöö. Foto: Erakogu

Kui on mõni koht, mida kodus on kaunis raske korras hoida, siis on see esik. Siinkohal jagame mõned nipid, kuidas esikus siiski korda luua.

Võtmesõnaks on organiseerimine - läbimõeldud panipaigad ja see, mida koridoris tarvis on. Kui palju on tarvis ruumi üleriietele? Kuhu panna jalanõud? Milliseid panipaiku veel tarvis läheb?

1. Võtmenagi

Võtmetel on mingid omad salajased käigud, ja enamasti kipuvad nad kaotsi minema just siis, kui sul kõige kiirem on. Niisiis säti esikusse, nähtavale kohale võtmenagi, kuhu kogu pere oma võtmed riputada saab.

2. Koht pudi-padile

Väike kingalusikas, taskulamp jms. - mingit pidemat kraami ikka koridoris leidub. Seal võiks olla väike riiul, kuhu peale sättida karbike-sahtlike pisema kraami tarvis. Aga kirju jms. paberikraami ära küll postkastist välja võttes koridori vedelema jäta, vaid sorteeri post korralikult ära.

3. Jalanõudele piisavalt ruumi

Esikus olgu piisavalt ruumi, kuhu jalanõusid korralikult paigutada. Mõtle läbi iga viimne kui nurk - äkki annab sinna sättida kompaktse, ent piisavalt mahutava kingariiuli? Muidugi ei pea kõik jalanõud ka koridoris vedelema - kui ikka plätude aeg on läbi, puhasta ja paki need järgmist suve ootama.

4. Piisavalt ruumi ülerõivastele

Kõik pere üleriided ei pea ka muidugi koridori neljas nagis rippuma, mõned, mida nii tihti ei kasutam võib ju kappi panna.

5. Mütsi- ja kindariiul

Katsu luua nutikaid panipaiku, kuhu mahutada mütsid ja kindad. Taas - kogu kraam ei pea ühel riiulil vedelema, muist võib ka kapis olla.

6. Kotinagi

Majaperenaise käekott, mehe ja laste seljakotid - neile võiks esikus olla eraldi nagid. Erinevad mööblitootjad pakuvad siin päris vahvaid värviküllaseid võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles