Kareda volikogu jättis vallavanema preemiast ilma

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Kareda vallavolikogu jättis viimasel volikogu istungil vallavanemale preemia maksmata.

Volikogu päevakorras olnud punkti vallavanemale kuupalga suuruse preemia maksmisest selgitas volikogu esimees Janno Nau asjaoluga, et vallavanem Kulno Klein on teinud tublit lisatööd ka väljaspool ametlikku tööaega. "Lisaks isiklikule ajale, on ta kergitanud ka isiklikku rahakotti selleks, et vallaelanike elu oleks parem. Võtame või lasteaeda toodud liiv," rääkis volikogu esimees.

Nau sõnul oli tal kahju, et ettepanek volikogus negatiivset vastukaja leidis ning vallavanem seejärel kiirelt ettepaneku tagasi võttis. "Ilmselt oli rahulolematuse põhjuseks haldusreformiga seonduv," oletas Nau.

Samas leiab ta, et Klein on kuupalga suurust preemiat väärt. "Tema eesvõttel on valda laekunud rohkelt projektiraha, tehtud investeeringuid ja paljud asjad hakanud liikuma, millest viimased 10 aastat on ainult räägitud.  Samas on ta mees, kes oma tegemisi kõva häälega ei kuuluta, jääb ise meelsamini tagaplaanile," iseloomustas ta vallavanemat.

Nau tuletas ka meelde, et Kareda vallavanema palk on Järvamaa väikseim ja ka Eesti mõistes on Kleini igakuine töötasu Kareda vallavanemana väikseimate hulgas.

Postimees kirjutas käesoleva aasta maikuus, et Eestis kõige vähem palka saav omavalitsusjuht on Piirissaare vallavanem, kellele vallavolikogu on määranud 700-eurose kuupalga. Talle järgnebki Kareda vallavanem Kulno Klein, kelle bruto-töötasu on volikogu otsuse kohaselt 1022 eurot ja 59 senti.

Rahandusministeeriumile esitatud omavalitsusjuhtide palgaandmetest selgub, et alla 1300-eurost kuupalka saab Eestis 18 vallavanemat.

Näiteks Tallinna linnapea palk on 4220 eurot ja Tartu linnapea palk 3300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles