Esimese Peetri Jooksu võitsid Andi Noot ja Liina Tšernov

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Peetri jooksu start.
Esimese Peetri jooksu start. Foto: Mallor Malmre/Jooksuportaal

Spordiklubi Jooksupartner eestvedamisel toimus eile Harjumaal Rae vallas Peetri alevikus esimene Peetri jooks, mille 10 km pikkuse põhidistantsi võitis meestest saarlane Andi Noot. Naistest võttis võidu esimest korda nii pikal maal startinud Eesti hetke parim keskmaajooksja Liina Tšernov.

Tartu Spordiselts Kalev esindaja Noot võitis jooksu ajaga 32.05, läbides kilomeetreid keskmiselt 3.12-ga. «Väga moekas jooksuüritus ja ergutamine. Tantsutüdrukud kogu 10 km vältel, jooks kippus isegi ära ununema. Hoidsin ennast täna kõvasti tagasi, kuna sain Norra kauboidelt kutse väga kõvale 3000 m jooksule 31. augustil. Ootan huviga, milleks võimeline olen. Rääkisin Aleksander Tšernoviga, et tema pea 50 aastat seisnud 7.59 (3000 meetri jooksu tulemus – toim), mis on praegu Eesti kõigi aegade kolmas tulemus, võiks ikkagi kukkuda. Lubama midagi ei hakka, aga kui kohal on Euroopa medalimehed Ingebrigtsenid, siis eeldame väga kiiret jooksu ja tugevaid aegu,» ütles Noot Jooksuportaalile.

Teise koha sai Kaupo Sasmin (Sparta) ajaga 32.21 ja kolmanda koha Mark Abner (Treeningaprtner) ajaga 33.12. Esikuuikusse jõudsid veel Jaanus Kallaste (33.27), Leonid Latsepov (33.39) ja korraldajaklubi Jooksupartner esindaja Ülari Kais (33.51).

Naistest võitis jooksu üldarvestuses 10. kohale platseerunud Eesti praegune parim keskmaajooksja Liina Tšernov (SK Jooksupartner) ajaga 35.51. Varem ei ole ta nii pikal distantsil võistelnud. «Hooaja keskel ei saa ma rahvajooksudel osaleda ja hooaja lõpuks on mul varem jalg haige olnud,» lausus Tšernov. Siiani on tema pikim maa olnud Maijooksu 7 kilomeetrit. Täna jooksis ta 9 kilomeetrit koos Kaisa Kukega ja pani alles lõpus oma paremuse maksma. «10 kilomeetrit on üpris kiire distants, mida peaksin suhteliselt hästi jooksma. Praegu jään ikkagi keskmaa distantsidele,» arvas Tšernov.

Kohe tema järel lõpetas Kaisa Kukk (Treeningapartner), kes kaotas Tšernovile vaid 8 sekundiga. Mõlemad katsid kilomeetreid keskmiselt 3.35-ga. «Eelmisel nädala Ööjooksu poolmaraton andis viimasel kilomeetril ikka tunda. Peetri jooksu rada on kiire, kuid võrreldes Rapla Selveri Suurjooksuga kurve natuke rohkem,» hindas Kukk. Esimesed kilomeetrid olid tema jaoks väga kiired – 3.11, 3.20. Pärast seda võttis Tšernov tempot alla. «Tänu Liinale tuli selline tulemus, ega üksi ei oleks suutnud. Otsustasin täna Tartu Suvejooksu asemel Peetri jooksu kasuks, sest Liinaga ei saa just tihti koos võistelda. Tema võistleb rohkem staadionil,» nentis Kukk. Kolmandaks jooksis end tema klubikaaslane Astrid Mai Barsegjan ajaga 39.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles