Putini maskiga vene opositsionäär soovib Ukrainas asüüli saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa opositsionäär Roman Roslovtsev kandmas Vladimir Putini maski
Venemaa opositsionäär Roman Roslovtsev kandmas Vladimir Putini maski Foto: SCANPIX

Ukraina võimude teatel tahab venelasest opositsiooniaktivist Roman Roslovtsev saada Ukrainas asüüli.

Venemaa presidendi Vladimir Putini maski kandmisega kuulsust kogunud 36-aastane mees liikus Venemaalt Valgevenesse ja sealt edasi Ukrainasse, edastab BBC.

Venelane teatas Ukraina meediale, et ta on Vene julgeolekujõudude poolt tagakiusatud ja selle tõttu soovib ta Ukrainasse jääda. Ukraina piirivalve teatel vaatavad migratsiooniametnikud venelase asüülitaotluse lähiajal läbi.

Ukraina migratsiooniamet edastas teate, milles ei olnud mainitud Roslovtsevi nime, kuid oli öeldud, et «kuulus vene kirjanik ja avaliku elu tegelane» tahab Vene võimude vastase protestina saada Ukrainas asüüli.

Venemaa politsei on Roslovtsevit pidanud riigivõimu ja Putini vastaste protestide tõttu Moskva Punasel väjakul kinni vähemalt üheksal korral.

Võimude teatel rikkus Roslovtsev Venemaal kehtivaid protestiseadusi, kandes Putinit kujutavat maski. Mehe enda sõnul oli tegemist absurdsete kinnivõtmistega, kuna ta ei rikkunud ühtegi seadust.

Moskvas sündinud ka kasvanud Roslovtsevil on majandusharidus ning ta on üks neid venelasi, kellele ei meeldi Venemaa tegevus Ukrainas.

Samuti on see opositsionäär  avaldanud meelt Venemaa seadusepügala 212.1 vastu, mis sätestab, et isikud, kes rikuvad korduvalt protestiseadust, saab saata kuni viieks aastaks trellide taha.

Moskva ja Kiievi vahel on pinged alates 2014. aastast, mil Venemaa annekteeris Krimmi ja lääneriikide arvates toetab Ida-Ukraina venemeelseid separatiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles