Video: Lochte teatel ta liialdas, kuid ei valetanud raha röövimise kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Lochte
Ryan Lochte Foto: SCANPIX

Ameeriklasest olümpiaujuja Ryan Lochte, keda süüdistatakse röövi kohta valetamises, esines Brasiilia televisioonis öeldes, et tema lugu ei ole uudist väärt.

Newsweek edastas, et Lochte enda sõnul ta liialdas pisut Rio bensiinijaamas juhtunu kohta, kuid ei valetanud relvaga ähvardamise ja neid rahast lagedaks tegemise kohta.

Brasiilia Globo TV New Yorgi stuudios esinenud Loche vabandas avalikult brasiillaste ees, et tekitas Rio olümpia ajal seagadust.

«Mul on väga kahju, sest Brasiilia ei olnud sellist negatiivset reklaami ära teeninud. Ma küll liialdasin mõne detailiga, kuid ei valetanud röövimise kohta,» lausus tuntud ujuja.

Brasiilial oli juba enne olümpiat maine, et seal võib kergelt röövlite ohvriks langeda.

Rio politsei uuris Lochte ja ta kolme kaaslase väidet, kuid leidis ainult, et mehed olid bensiinijaama WCs vandaalitsenud. Selle tõttu arvati, et Lochte tahtis röövist rääkides nende joobes laamendamist varjata.

Lochte vabandas ka oma meeskonnakaaslaste, keda on näha koos temaga Rio bensiinijaama turvakaameravideol, eest öeldes, et nad ei ole negatiivset suhtumist ära teeninud.

32-aastase Ryan Lochtega olid bensiinijaamas 26-aastane Jimmy Feigen, 21-aastane Jack Conger ja 20-aastane Gunnar Bentz, kes intsidendi tõttu ei saanud USAssa tagasi lennata.

USAsse jõudnud Lochte sõnul tunneb ta, et ta reetis oma meeskonnakaaslased, kuna tema pääses, kuid neil ei lubatud Brasiiliast lahkuda. Lochte teatel ei võta ta intsidenti teemal enam sõna enne, kui ta kaaslased on jõudnud USA pinnale.

Nelikust kõige noorema, Bentzi sõnul oli juhtunu ajuks Lochte, kes hakkas bensiinijaamas vandaalitsema ja turvameestega sõnelema.

Lochte kaaslane Feigen sai Brasiilia kohtult loa USAsse lennata,  kuid tegelikult oli ta seda juba teinud. Feigen jõudis Brasiilia kohtus kokkuleppele, et ta maksab valetamise eest  35 000 Brasiilia reaali (11 000 dollarit) trahvi. Feigeni brasiillasest advokaadi Breno Melaragno arvates langes USA ujuja lihtsalt järjekordse väljapressimise ohvriks.

Melaragno teatas, et bensiinijaama relvastatud valve nõudis ujujatelt vandaalitsemise est raha, kuid samas ei kutsunud politseid. Politsei mittekutsumist saab pidada kuriteoks.

«Relvastatud turvamehed näitasid käemärkidega, et tahavad USA ujujatelt raha saada. Ujujad mõisteti hukka ja neid peetakse valetajateks, kuid seaduse vaatepunktist on ka turvamehed kurjategijad,» teatas advokaat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles