Britney laulude irooniline kaverdaja annab Eestis kontserdi

Aurelia Aasa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elegantne Max Raabe.
Elegantne Max Raabe. Foto: Artisti kodulehekülg

Septembris esineb Nordea kontserdimajas pop-laulude iroonilise jäljendamisega ülemaailmse edu saavutanud Max Raabe ühes Palast orkestriga. 

Poplaulukeste kaverdamine pole siiski Raabe meelistegevus. «Pop-lugude järgi tegemine oli edukas, ent kaks korda sama naljaga ei võlu» sõnab Raabe Postimehele antud telefoniintervjuus. «Iroonia töötab suurepäraselt laulude peal nagu «Sexbomb» või «Oops, I did it again», aga meie tõeline armastus on 20ndate ja 30ndate aastate muusika.»

Eestis esitamisele tulev kontsertkava «A Night in Berlin» pakubki mõlemat. Publik viiakse nii aastatetagusesse Berliini, kus kõlavad 20ndate ja 30ndate aastate glamuur ja nostalgia. Selle kõrvalt ei puudu aga ka magus satiir ja humoorikad pop-lugude kaverid.

Vaatamata armastusele elegantse ja romantilise muusika vastu, ei pea Raabe 1920ndaid romantiliseks ajastuks: «Võib-olla on 20ndate muusika nii romantiline, sest aeg ise oli keeruline. Rikaste elu võis olla ilus, aga kesklassi elu oli romantiseeritud idüllist kaugel. 20ndate kultuuriline plahvatus oli kui viis olukorda tasakaalustada ja reaalsusest väljuda.»

Tänapäevase pop-muusika skeene koha pealt jääb Raabe tagasihoidlikuks, kuigi Britney laule peab mees irooniliseks. Tõelist kiindumust avaldab Raabe aga 60ndatel hoo sisse saanud pop-rock klassikute suhtes nagu The Beatles või The Rolling Stones,  klassikalise muusika lemmikuks on Raabel Bach.

Loomingusse peidetud iroonia peegeldab ka Raabe enda ellusuhtumist. Raabe väidab, et ta ei võta ennast eriti tõsiselt. Ainus, millesse Raabe tõsiselt suhtub on muusika: «Olulisim asi maailmas on rahu, eriti meie ajal, aga võib-olla suudab muusika midagi muuta.»

Max Raabe esineb Nordea kontserdimajas 13. septembril. Piletiinfot vaata Piletilevi koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles